EKG mérés lesz az Apple Watch következő nagy újdonsága

HusztiD 2018.01.04. 13:55 Apple Watch 0 db 298

kardiaband

A Bloomberg beszámolója szerint az Apple következő nagy dobása az EKG mérés lehet a jövőbeli Apple Watch modelleket illetően. Tudjuk jól, hogy a jelenlegi modellek képesek az egész napos pulzusmérésre, azonban aki egy EKG eredményt szeretne általa felmérni, annak bizony drága pénzért kell lecsapnia az AliveCor kiegészítőjére.

Egy meg nem nevezett informátor szerint az Apple egy jó ideje dolgozik azon, hogy bemutassák az EKG funkciót az okosóránál. A jelenlegi verzió, amit házon belül tesztelnek az almások, az hasonló a már említett AliveCor kiegészítőjéhez. Magában a szíjban van egy EKG mérésre alkalmas kis keret, amit két ujjunkkal nyomva kell tartanunk, míg a kiegészítő felméri az állapotunkat.

Sajnos ennél több infót egyelőre nem tudni. Feltehetően még kell legalább 1-2 év, mire ezt bevezetheti az Apple. Kérdés inkább csak az, hogy miként integrálják? Opcionálisan megvásárolható lesz aranyáron egy új pánt? Valószínűleg igen. Viszont ha sikerül az Apple-nek engedélyt kapnia az Amerikai Élelmiszer és Gyógyszer-felügyeleti hivataltól (Food and Drug Administration), akkor bizony egy olyan mérföldkövet érnek el, ami alapján sokaknál alapvető lesz egy Apple Watch megléte, amely több esetben mentett már életet.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!