Mennyire rúghat labdába az iPhone X egy komoly DSLR kamerával szemben?

HusztiD 2017.12.20. 17:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek, Videók 0 db 617

maxresdefault (2)

Most, hogy már egy bő hónapja elérhető az iPhone X, egyre több összehasonlító videó készül róla. A YouTube-ot böngészve viszont találtunk két nagyon érdekes összehasonlítást, melyben kettő olyan funkciót hasonlítanak össze, amelyre igazán csak a DSLR kamerák képesek, miközben még az iPhone most kezd szárnyat bontogatni.

Az első videóban az iPhone 7 Pluszban már bemutatkozott portré módot próbálták ki. Ahogyan az alábbi felvételen elhangzik, az Apple nagyon sokat fektetett a funkcióba, s az iPhone X-ben már egy sokkal fejlettebb portré módot mutattak be, hiszen több részletet is kiemel, míg a tavalyi modellnél voltak kisebb gondok. Természetesen a csúcskészülék sem hibátlan, de az előző modellhez viszonyítva lényeges különbségek vannak akár nappali, vagy esti fényviszonyok mellett.

Na és persze jön a kérdés, hogy hogyan teljesít a DSLR kamerához képest? Képes lesz valaha felváltani? Természetesen erre nem a válasz, hiszen egy DSLR kamerát sosem fognak felváltani az okostelefonok. Viszont mára elértünk egy olyan szintre, hogy ezen okostelefonok, mint az iPhone X már eléggé meggyőző replikákat csinálnak, amivel több-kevesebb sikerrel elérhető a DSLR hatás.

Második videóban egy másik YouTube felhasználó, Jeff Graham mérette meg az iPhone X-et a profi DSLR kamerájával szemben. Jeffet leginkább az érdekelte, hogy miként készíthetőek hosszú expozíciós képek az Apple telefonja által. DSLR kameráknál ezt könnyű megoldani, telefonon viszont annál nehezebb. Az iOS 11 egyik újdonsága az élő fotóknál mutatkozik, ugyanis ha bekapcsoljuk a funkciót, akkor számunkra is elérhetővé válik, hogy hosszabb rekeszidővel vegyük fel képeinket.

Mit lehetne mondani? Természetesen itt is ugyanazt, mint az előzőnél. Nagyon jó felvételeket csinál az iPhone X, de nem fogja egyhamar felváltani a DSLR kamerákat. Sajnos egy gyengesége van az alapértelmezett beállításoknál, hogy nincs RAW funkció, ez pedig a fotósok számára kritikus pont. Viszont az átlagfelhasználók, akik csak a közösségi oldalra töltök fel képeiket, azok számára tökéletesen elegendő lesz.

Ti mit gondoltok? Titeket mennyire győzött meg az iPhone X?

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!