Növekvőben az okostelefonok piaca, de az iPhone X még csak ezután kavarja fel az álló vizet

HusztiD 2017.12.18. 11:56 Apple, Egyéb 0 db 167

iphone-8-iphone-8-plus-iphone-x-image-001

Új elemzést adott ki a Gartner csapata, melyből kiderült, hogy viszonylag látványosan növekedett az okostelefonok piaca a 2017-es év harmadik negyedévében. A szakemberek korábban ugyan megjósolták, hogy növekedni fog a szegmens, azonban úgy hitték, hogy mindez csak a negyedik negyedévben, a karácsonyi időszak közeledtével fog elérkezni.

Nos a jó hír az, hogy ennél egy negyedévvel hamarabb sor került, ugyanis az előző év ugyanezen időszak adataihoz viszonyítva 3 százalékkal teljesítették túl magukat a gyártók. Az alábbi diagramról remekül leolvasható, hogy ki hogyan teljesített. Az Apple volt a második legnagyobb eladásokat produkáló gyártó, azonban náluk volt a legkisebb a növekedés mértéke, mely csupán 0,3 százalékos volt. A Samsung 19,3 százalékos piaci megoszlásról 22,3-ra nőtt, a Huawei 8,7-ről 9,5-re, az Oppo 6,6-ról 7,7-re míg a Xiaomi 4-ről 7 százalékra.

chartoftheday_12079_smartphone_market_share_n

Szakemberek szerint az Apple-nél azért volt ennyire kis mértékű a növekedés, mert mindenki az iPhone X-et várta, amit a negyedik negyedévben dobtak piacra. Sajnos az iPhone 8 modellek nem igazán keverték fel azt a bizonyos álló vizet, azonban a jó hír, hogy az Apple eladásai tovább nőttek Kínában és Indiában egyaránt. Az Apple egyik legkelendőbb modellje Indiában az iPhone 5s, hiszen ezt 240 dolláros, vagyis valamivel több, mint 60 ezer forintos árnak megfelelően kínálják.

Végül pedig érdemes lesz kivárni az idei negyedév végét, hiszen a szakértők szerint innentől lesz látványos az Apple növekedése az iPhone X-nek köszönhetően.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!