Vajon mennyire gyors az iPhone X gyors töltése a konkurensekéhez képest?

HusztiD 2017.12.13. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 401

iPhone-X-4

Az Apple kínálatában az iPhone X és 8 modellek az első olyan telefonok, amelyeknél nem csak a gyors, de a vezeték nélküli töltés egyaránt támogatott. Tudjuk jól, hogy a gyors töltés esetében nem elég a telefonhoz járó adapter és Lightning kábel, hiszen ahhoz hogy teljesen kihasználjuk a funkciót, be kell szerezni külön egy USB C típusú adaptert és Lightning kábelt.

A Tom’s Guide jóvoltából készült egy összehasonlítás, hogy milyen különbségek mutatkoznak az aktuális csúcskészülékek között. Mielőtt belemennénk a témába, érdemes megjegyezni, hogy a tesztet az Apple 29 wattos USB C adapterével végezték, amely természetesen már támogatja a gyors töltést.

A leggyorsabban feltölthető telefon nem más, mint a OnePlus 5T, amit 30 perc alatt 59, míg egy óra alatt 93 százalékra tölthetünk fel. Ezt követi az LG V30 készülék, amit hasonló idő alatt 53 és 86 százalékra tornássza fel magát. Sajnos az iPhone X nem teljesített ennyire jól, azonban mégis a harmadik helyen végzett. Az első 30 perc alatt 50, míg további fél óra alatt 81 százalékosra táplálható meg az akkumulátor.

ahr0cdovl21lzglhlmjlc3rvzm1py3jvlmnvbs9jl08vnzmyoteyl29yawdpbmfsl1rhx0jlbmnobwfyay1cyxr0zxj5lunoyxjnzs1dagfydc0ymde3lmpwzw

Kicsivel lecsúszva, a negyedik helyet az iPhone 8 található meg, ami 49 és 80 százalékon teljesített, valamint minimálisan ugyan, de elmaradt az iPhone 8 Plus, hiszen az 47 és 79 százalékra volt képes. A Google új csúcsmodellje, a Pixel 2 már rosszabbul teljesített, hiszen 30 perc alatt 38, míg egy óra alatt 75 százalékra képes. Legrosszabbul pedig a Samsung Galaxy Note 8 teljesített, ugyanis ott 35 és 74 százalékról beszélhetünk.

Mivel ez nem egy átfogó teszt, ezért érdemes megegyezni, hogy minden telefonban más és más kapacítású akkumulátor kapott helyet, így ha arányaihoz képest viszonyítunk, akkor természetesen más eredmények születnének. Például az iPhone X-ben egy 2 716 mAh-es aksi található meg, a OnePlus 5T-ben, az LG V30-ban és a Note 8-ban egy 3 300-as, valamint a Pixel 2-ben egy 2 700-as. Arányaikhoz hasonlítva viszont nem szerepel annyira jól az Apple, így még lesz hova fejlődniük ezen a téren.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!