Kevésbé állja jól a sarat az iPhone X; ezek voltak az idei év legjobbjai az Apple szerint – mi történt a héten?

HusztiD 2017.12.09. 16:56 Apple, Kiemelt hírek 0 db 441

Úgy tűnik, hogy decemberre is akadnak érdekes hírek, hiszen az elmúlt napok folyamán az Apple kiadta a 2017-es évről a toplistáját, hogy szerintük mely alkalmazások voltak a legjobbak, valamint egy új strapa tesztet is láthattunk az iPhone X-ről.

iphone-x-holiday

Kevésbé bírja a strapát az iPhone X, mint az iPhone 8?

A Consumer Reports-ról biztosan hallottatok, hiszen amint megjelenik egy gyártó valamilyen új terméke, ők az egyik elsők, kik alapos teszteknek vetik alá. Nincs ez másképp az iPhone X esetében sem, hiszen a tegnapi nap folyamán új videót raktak fel YouTube csatornájukra, melyből kiderült, hogy tesztjeik alapján mennyire bírják a strapát az új telefonok.

iphone-8-iphone-8-plus-iphone-x-image-001

Bővebben itt.

Jövő tavasszal egy sokkal olcsóbb iPad-et is piacra dob az Apple

Idén márciusban az Apple piacra dobott két iPad Prót, ami mellett még egy olcsóbb, simán csak iPad-ként hívott tabletet is kiadtak. A mezei tabletet 329 dollártól, vagyis 130 ezer forinttól árulják az almások, amiért egy A9-es processzorral szerelt táblagépet kapunk cserébe, ami 10 órás üzemidőt garantál.

665241.apple-ipad-2017-9-7-32gb

Bővebben itt.

Ezek voltak a 2017-es év legjobbjai az Apple szerint

Lassan elmondhatjuk, hogy véget ért egy újabb év, hiszen jóformán csak három hét van hátra a 2017-es esztendőből. Ahogyan az ilyenkor, az év utolsó hónapjában lenni szokott, az Apple kiadta saját listáját arról, hogy mely játékokat, alkalmazásokat és zenéket kedveltek a legjobban a 2017-es év folyamán.

besfof2017

Bővebben itt.

Mostantól az EKG mérés is lehetséges az Apple Watch által

Az Apple az utóbbi időben egyre jobban ásta bele magát az egészségügyi témakörbe, hiszen házon belül számos ehhez kapcsolódó kutatólaborral és kutatással rendelkeznek. Az Apple Watch képes úgymond az egészségünk és az aktivitási szintünk nyomon követésére, de eddig sajnos nem volt képes EKG mérésre. Mindez a múlté, ugyanis az AliveCor által gyártott KardiaBand-nek köszönhetően ez is megvalósult.

kardiaband

Bővebben itt.

Januártól kinyírja a 32 bites alkalmazásokat macOS High Sierra alatt az Apple

Ha visszamegyünk pár hónapot az időben, akkor tudhatjátok, hogy az iOS 11-el az Apple megszüntette a 32 bites alkalmazások támogatottságát. Ennek kapcsán több ezer appot töröltek az App Store-ból, hiszen már idejétmúltnak számítanak. Korábban a kaliforniaiak ugyan jelezték a fejlesztőknek, de a napokban ismételten megerősítették a hírt, mely alapján 2018. január elsejétől csak a 64 bites appokat engedélyezik a Mac App Store-ban, míg a meglévő alkalmazások frissítéseivel jövő júniusig várnak.

macos-high-sierra-macbook-pro

Bővebben itt.

További érdekességek

Az előző hét végén megjelent iOS 11.2 nem igazán rajtolt felhőtlenül, ugyanis kissé bezavarta a Face ID-t, majd ezt követően újabb fordulatot vett az Apple és a Qualcomm csatája, hiszen a gyártó ismételten perelte az almásokat. Volt egy új felmérés is, mely szerint újabb rekordokat állít fel a nem olyan rég megjelent iPhone X, majd megjelent a LEGO ígéretes AR alkalmazása.

AAEAAQAAAAAAAAiZAAAAJDczYzY2Y2Y0LTlmMDItNDBjMy05NGRkLTZjZmNiYjhlY2NhNg

A hét második felében jött a hír, mely szerint újabb csatát nyert meg az Apple a Xiaomi-val szemben, majd kiderült, hogy viszonylag jól terjed az iOS 11, azonban messze elmarad a tavaly megjelent iOS 10 arányaihoz képest. Végül jött az újabb jó hír, hogy most már csak napokat kell várni az iPhone X leszállítására, valamint egy újabb pletyka felröppent, mely szerint a fémházas kialakításhoz térhet vissza a következő évi iPhone modelljeinél az Apple.

Ezek jutottak a negyvenkilencedik hétre. Jövő héten feltehetően még lesznek izgalmas híreink, azonban karácsony közeledtével várható, hogy kicsit kevesebb hír lát majd napvilágot az Apple háza-tájáról. Mindenesetre maradjatok velünk, hiszen az elkövetkezendő napokban is beszámolunk majd az aktuális hírekről és történésekről.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!