A jövőbeli Mac-ek kamerái képesek lehetnek a 3D gesztusvezérlésre

HusztiD 2017.12.07. 11:56 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek, Mac 0 db 132

screen-shot-2017-11-28-at-12-28-19

Tudjuk nagyon jól, hogy az Apple folyamatosan védet le különböző, sokszor jobbnál jobb szabadalmakat. Legutóbb például egy hajlítható eszközről olvashattunk, azonban a mostani felfedezések alapján egy ígéretes újdonságot kaphatnak a Mac-ek, ha egyszer elkezdik alkalmazni őket.

Elöljáróban tudni érdemes, hogy az Apple még 2013-ban vásárolta fel a PrimeSense vállalatot, akik többek között a Microsoft Kinect rendszerének a kifejlesztésében segédkeztek. Mi több, ezen csapat tapasztalatainak köszönhetően lett olyan a mai Face ID, amit az Apple a szeptemberi iPhone eventen bemutatott. A legújabb szabadalom alapján pedig úgy tűnik, hogy hamarosan a Mac-ek is megkaphatják a kamerarendszert, azonban általa sokkal több funkciót érhetünk majd el.

A szabadalom lényege, hogy a masina képes lesz 3 dimenziós felhasználói interfész érzékelésére, ami annyit jelent, hogy az úgynevezett 3D koordinációk által (magyarán mondva 3D gesztusvezérlés) hozhatunk elő bizonyos funkciókat. Lényegében arról van itt szó, hogy a TrueDepth kamerának köszönhetően elérhetőek lesznek bizonyos funkciók, mint anno a Kinect esetében. Feltehetően olyan alap funkciókat használhatunk általa, mint filmnézésnél az előretekerés, hangerőszabályzás, vagy képeknél a lapozás és nagyítás.

Mivel ez egy újabb szabadalom, így semmi sem garantálja azt, hogy egyhamar lesz is belőle valami. Érdekesnek hangzik a leírás, viszont hogy hogyan valósítaná meg mindezt a való életben az Apple, az egyelőre erősen kérdéses.

Ti örülnétek egy hasonló funkciónak?

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!