Vaskos kártérítésre jogosultak az angliai iPhone felhasználók a Google csíntevése miatt

HusztiD 2017.12.04. 17:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 334

google-you-owe-us

Britek milliói kaphatnak vaskos kártérítést a Google-től, akik 2011 június és 2012 februárja között használtak iOS készülékeket. Az óriás csúnyán megkerülte a Safari beállításait az adott intervallumban. Miután kitudódott az ügy, egy csoport kiállt a felhasználók mellett, így azon britek, akik érintettek voltak a dologban 500 angolt fontot, vagyis közel 180 ezer forintnyi kártérítést kaphatnak.

A Google csintalanságára 2012 folyamán derült fény, amikor a Stanford egyik kutatója, Jonathan Mayer felfedezte, hogy hogy a Safari alapértelmezett beállításai blokkolják a harmadik féltől származó sütiket hirdetőktől. A Google-nek a Media Innovation Group, Vibrant Media és a Gannett PointRoll által sikerült mindezt csúnyán kijátszani, hogy a Safarit átejtették úgy, hogy nyomon tudták követni a felhasználók engedélye nélkül a sütiket. Magyarán hozzáfértek a személyes adataikhoz. Dióhéjban erről van szó.

Miután kitudódott, a ‘You Owe Us’ csoport egyből megtámadta az óriást. A jelenlegi információk szerint Angliában és Wales-ban volt érintett nagyjából 5,4 millió felhasználó, s a számítások alapján 2,7 milliárd fontnyi kárt okozott a keresőóriás. A csoport hivatalos közleménye szerint ők már intézik az ügyet, így az átlagfelhasználóknak nem kell külön beperelniük az óriást. Csupán annyi kérésük van, hogy az eset leellenőrzéséhez az érintett tagok látogassanak el a weboldalukra a bővebb információkért.

Úgy tűnik, hogy kizárólag a fent említett felhasználókat érintette az eset, másról egyelőre nem tudni. Ha esetleg valaki köztetek kint tartózkodott az adott országban és időpontban, akkor annak érdemes lesz ellátogatni a ‘You Owe Us’ honlapjára a bővebb információkért.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!