Azonnal intézkedett az illegálisan túlórázó diákok ügyében a Foxconn

HusztiD 2017.11.24. 10:55 Egyéb 0 db 190

foxconn-iphone_production

Pár napja jött a hír, mely szerint az Apple egyik legnagyobb partnere, a Foxconn illegálisan alkalmazott diák munkavállalókat. Egészen pontosan egy helyi iskola kötelezte gyakorlatra a tanulókat a helyi gyárban, azonban 8 óra helyett többször volt, hogy 11 órákat dolgoztak, s legfőképp az iPhone X összeszerelésével foglalkoztak.

Várható volt, hogy nagy visszhangot kelt a dolog, így a kínai gyártó gyorsan kiadott egy közleményt, mely alapján kiderült, hogy megtették a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy az ehhez hasonló eseteket a jövőben elkerüljék. Pontosan arról nincs szó, hogy hány diákot érintett az eset, de feltehetően sokkal többet, mint amennyien hangot adtak az esetnek.

A Foxconn egyébként egy-egy iPhone megjelenése előtt vesz fel több ezer alkalmi munkavállalót, hogy meggyorsítsa a gyártási folyamatokat. Természetesen ilyenkor több diák is felvételt nyer, de reméljük, hogy a jövőben minél kevesebb ehhez hasonló balhé lesz. Az információk szerint a Csengcsou-i gyár egyszerre 300 ezer ember befogadására képes, szükség esetén pedig 20 ezer telefont képesek napi szinten legurítani a futószalagról.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!