Új 3D szenzort kapnak a 2019-es iPhone modellek

HusztiD 2017.11.16. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 1 db 534

iphone-x-camera

A Bloomberg nem olyan régen arról számolt be, hogy az Apple egy teljesen új 3D szenzorral szerelt kamerarendszer bevezetésén dolgozik a 2019-ben megjelenő iPhone modelljeihez. Hasonló lesz mindez az iPhone X-ben bemutatkozott TrueDepth rendszerhez, azonban az új eljárást a hátlapi kameráknál alkalmazzák majd az almások.

Tudjuk jól, hogy az iPhone 7 Pluszban bemutatkozott dupla kamerás megvalósítás egyik lényege, hogy a telefon valamilyen szinten képes érzékelni a távolságokat. Többek között ennek köszönhetően készíthetünk nagyszerű portréképeket, melyet az iPhone 8 Plus és az iPhone X modelljeiben továbbfejlesztett az Apple. Nem utolsó sorban pedig a dupla szenzoros eljárás bemutatása után nyílt meg még inkább az AR világa az Apple számára.

A mostani infók alapján az Apple egy új szenzort épít be a 2019-es iPhone modellek hátlapi kamerájába, amivel képesek lesznek még inkább felmérni az objektumok közötti távolságokat. Hasonló lehet ez az eljárás a TrueDepth-ben lévő pont kivetítőhöz, s ezáltal a hátoldali kamera is jobban felméri a mélységélességeket. A beszámoló alapján leginkább a kiterjesztett valóságban fogja kamatoztatni ezen technológiát a kaliforniai vállalat.

iphonexcameradesign

Természetesen messze van még 2019, de ne feledjük, hogy erről a témáról nem olyan régen már Ming-Chi Kuo is elmélkedett. Az Apple egy nagyon jó kamerarendszert mutatott be TrueDepth kamerarendszer tükrében, amivel jelenleg 1,5-2 éves előnyben vannak a riválisaikhoz képest, így addig biztosan nem fogják elsietni, hogy a hátlapi kamerában is bemutassák az ehhez hasonló eljárást.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. janika61 - 2017.11.17. 01:24

    4,7 zollba hozzanak már Full Hd_ét és super kamerát mint a 5,5 5,8 zolos.

Szólj hozzá Te is!