Egyre nagyobb szerepet kap a CarPlay az új autóvásárlók körében

HusztiD 2017.11.13. 08:55 Apple, Egyéb 1 db 418

nissanleafcarplay-800x492

A Strategy Analytics csapata új felméréssel állt elő, melyben arra keresték a választ, hogy mennyire fontos az új autóvásárlók számára az Apple CarPlay, vagy éppen a Google féle Android Autó támogatottsága. A felmérésből megtudhattuk, hogy a jövőbeli autóvásárlók egyre nagyobb érdeklődést mutatnak az ilyen és ehhez hasonló rendszerek iránt.

Nagyon érdekes módon az Androidosok csak az amerikai piacon tudták átvenni a hatalmat. Itt a válaszadók 30 százaléka nyilatkozta azt, hogy alap funkció számukra az Android Auto rendszer, míg az Apple CarPlay-re 23 százalék voksolt. A Google szoftverére további 54 százalék jelezte érdeklődését, míg az almásokéra 56 százalék ugyanez az arány, de persze kis mennyiségben akadtak olyanok, akiket egyáltalán nem érdekeltek az extra funkciók.

strategyanalyticscarplay-800x441

Magából a felmérésből jól látszik, hogy Európa és Kína szerte van nagyobb hatalma az Apple-nek. Európában az új vásárlók 29 százaléka szeretne mindenféleképpen CarPlay rendszert az autójába, míg Kínában 36 százalék. Európában a droidosok 25 százalékkal teljesítettek, míg Kínában a Baidu CarLife 28 százalékkal. Természetesen itt is sokan vannak olyanok, akiket érdekelnek ezen rendszerek, de nem létfontosságú számukra. Kínában viszont elenyésző, csupán 8 százalék válaszolta, hogy teljesen hidegen hagyja őket a CarPlay.

Jelenleg kicsivel több, mint 200 olyan autó van a világon, amely támogatja a CarPlay-t, de a kínálat folyamatosan bővül. Ti hogy vagytok vele? Számotokra mennyire lenne fontos új autóvásárlásnál a CarPlay támogatottság?

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Yooozi - 2017.11.13. 13:39

    Az enyemben van szerencsere es nagyon szeretem, foleg zenehallgatasra hasznalom

Szólj hozzá Te is!