Kipróbáltuk az iPhone X-et; ilyenek lesznek a következő évi iPhone modellek – mi történt a héten?

HusztiD 2017.11.11. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 476

November 3-án végre megjelent az iPhone X, így az elmúlt hetek folyamán számos ezzel kapcsolatos hírünk volt, melyek közül összeszedtük a legérdekesebbeket.

faceidmessagesunlock-800x516

Kipróbáltuk az iPhone X-et, íme az első tapasztalatok

Az Apple igencsak eltolta az iPhone X megjelenését, hiszen a szeptemberben bemutatott nyolcas modellek már ugyanabban a hónapban elérhetőek voltak, míg a csúcsmodellre közel 2 hónapot kellett várni. Aki október 27-én elsők között előrendelt az új telefonra, az egy héttel később, november 3-án megkaphatta. Szerencsém volt nekem is, hiszen az elsők között sikerült hozzájutni az Apple régóta várt csúcsmodelljére, melyről megosztom az eddigi személyes tapasztalataimat.

iphonex

Bővebben itt.

DisplayMate: az iPhone X kapta meg az eddigi leginnovatívabb kijelzőt

Az elmúlt évek folyamán megszokhattuk, hogy az Apple sorra zsebeli be a DisplayMate csapatának elismeréseit, hiszen minden évben őket hozzák fel azon gyártónak, kik a legjobb kijelzővel szerelik fel telefonjaikat. Az előző évben megjelent iPhone 7 modellek LCD kijelzőit agyon dicsérték, azonban az iPhone X megjelenésével ismételten új királyt avattak.

iphone-x4

Bővebben itt.

Szerinted melyik teljesít jobban? A egyik legnépszerűbb tükörmentes kamera, vagy az iPhone X?

Nem titok, de az elmúlt évek folyamán egyre jobban szerették meg az emberek az iPhone kamerarendszerét, hiszen megfelelő kezekben és beállításokkal igen remek felvételek készíthetőek. Tisztában vannak ezzel a komolyabb szinten foglalkozó fotósok egyaránt, akik évek óta használják nagy előszeretettel videófelvételek készítésére az Apple telefonjait. Idén még vonzóbb az iPhone felhozatal számukra, hiszen 4K felvétel mellett 60 fps-re akár is képesek az új telefonok, de a lassított felvételek szerelmesei szintén élvezni fogják a 120 képkockát full HD felbontás mellett.

maxresdefault (1)

Bővebben itt.

Milyen lesz a következő évtized iPhone modelljeinek az ikonikus jellemvonása?

Az Apple legelső okostelefonja az iPhone 2G volt, amely a tíz évvel ezelőtti bemutatón sokak tetszését elnyerte. Ekkor a vállalat alapítótagja és akkori CEO-ja, maga Steve Jobs prezentálta a telefont, aki állította, hogy megváltoztatja az egész iparágat. Végül igaza lett Jobsnak, hiszen ahogy teltek az évek, úgy adtak ki újabb modelleket, amivel egyre nagyobb népszerűségre tettek szert.

iphone-x2

Bővebben itt.

Az iPhone X-nek köszönhetően Kínában jelentősen csökkent a nyolcas modellek ára

A Canalys elemzői korábban elárulták, hogy nagyon jól nyitott az Apple az iPhone 8 eladásaival Kínában. Most, hogy egy pár napja már elérhető az iPhone X, azzal a lendülettel esett vissza a nyolcas modellek iránt való érdeklődés, melynek következtében lényegesen olcsóbbak lettek a telefonok.

iphone-x-8-preorder

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején megcsodálhattuk, ahogyan az iFixit szétkapta az új iPhone X-et, majd két videót is láthattunk, melyben ejtési, majd stressz tesztnek vetették alá az új telefont. Sajnos az iPhone X rajtja sem indult problémamentesen, ugyanis a telefon megjelenésének napján 100 millió forint értékű készletet loptak el ismeretlenek, majd szó volt arról, hogy nagyon szép képeket készít az új csúcsmodell a DxOMark csapata szerint.

shortfilm

A hét második felében láthattunk egy remek dokumentumfilmet, amit az iPhone X-szel vettek fel, majd sajnos jött a rossz hír, hogy piszok drága lesz az AirPower töltőpad. Az Apple remek tippeket adott az iPhone X tulajainak az OLED kijelző megóvása kapcsán, majd kiderült, mennyibe kerül legyártani az új csúcsmodellt. Végül volt egy hír, mely szerint jelentős fejlődés vár az iPhone jövőbeli kameráira, majd láthattuk Martin Hajek iPhone X Plus koncepcióképeit.

Ezek jutottak a negyvenhetedik hétre. Maradjatok velünk, hiszen feltehetően jövő héten is újabb érdekes hírek várnak még ránk, valamint esélyes, hogy újabb bétákat ad ki az Apple a fejlesztők és a publikus béta programban résztvevők számára.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!