Továbbra is az iPhone és az Apple Watch dominál a fiatalok körében

HusztiD 2017.10.19. 15:55 Apple Watch, iPhone 5 hozzászólás 472

apple-iphone-x-2017-iphone-8_5

Lassan közeledünk a 2017-es év végéhez, a Piper Jaffray csapata pedig előállt a legújabb őszi felmérésükkel, melyből a fiatalokról tudhattunk meg érdekes adatokat. Az elemzőcsapat által végzett számítások alapján elmondható, hogy a tinik körében továbbra is nagy népszerűséget örvendenek az Apple termékei. Ezúttal összesen több, mint hatezer fiatalkorút kérdeztek meg, a válaszadók átlagéletkora pedig 16 év volt.

A fiatalok 78 százaléka jelezte, hogy rendelkezik egy iPhone-nal, míg egy évvel ezelőtt 4 százalékkal volt alacsonyabb ugyanez az arány. Arra szintén kiterjedt a kérdés, hogy milyen márkájú lesz a következő okostelefonjuk, de itt a tinik 82 százaléka voksolt az Apple mellett, ami egyszázalékos javulást jelent a tavalyi adatokhoz képest. Az okosóránál továbbra is az Apple Watch uralkodik, ugyanis a válaszadók 12 százaléka rendelkezik valamelyik modellel, míg további 17 tervezi az elkövetkezendő hat hónapban beszerezni az almás órák egyikét.

További érdekesség, hogy a fiatalkorúak körében a legnépszerűbb közösségi alkalmazás a Snapchat, ami 47 százalékos aránnyal vezeti a mezőnyt. Az Instagram 24 százalékos megoszlást tudhat magának, míg a Facebook csak 9-et. A legnépszerűbb videó szolgáltató a Netflix, hiszen rájuk a válaszadók 37 százaléka voksolt, de a YouTube sem panaszkodhat 29 százalékkal. Végül a zenestreamingelő szolgáltatók között a Pandora vitte a prímet 49 százalékkal, míg a maradékon az Apple Music, Spotify és a YouTube triója osztozkodik.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

5 hozzászólás

 1. Zoli - 2017.10.19. 17:47

  Én a “bármilyen megfizethetô telefon megveszek” közegben èlek, Iphonet használok, de körülöttem mindenki vagy Androidost vesz, tervez venni stb. Hol van ez a nagy tábor? Sajnos ez a paci elszaladt. Kár, hogy csak az ilyen oldalak írnak ilyen pozitív változásról, a valóság más.

 2. Patrik - 2017.10.19. 19:44

  Zoli. Ott ez a “nagy réteg” hol ismerik az Apple féle ökoszisztémát. Ami nem feltétlen csak 2 készülékig terjed. A napokban lehetett olvasni, az amerikaiak kétharmada iPhone-t használ. Kezdésnek legyen elég ennyi, javaslom nézz utána milyen arányban használnak Apple termeket Nyugat-Európában.

 3. Zoli - 2017.10.19. 20:42

  Köszi Patrik, adok a szavadra, mert sokszor írtál èrtelmeset. De mindenki a környezetèben èli meg a tapasztalatokat, így èn is. Nem Amerikàban èlek, de nem is Magyarországon. Már nem tudok rábeszèlni senki Iphone ra, mert a bôvíthetôsèg, meg a kinèzetes èrvekre nincs vàlaszom. Így zúg a vonat androiddal mindenkinèl.

 4. Zoli - 2017.10.19. 20:44

  Amúgy disznó ólban statisztikát készíteni, hogy mennyi a csirke, nevetséges.

 5. Bigyo - 2017.10.19. 22:45

  Az a baj hogy kindenki csak a szuk kornyezetet nezi. Pedig a valosag joval tagasabb. Ha azt vizsgaljuk hogy Android vagy iOs akkor egyertelmu hogy joval tobb az elobbinek a tabora. Hisz uj telot lehet kapni par ezer fotinttol 400e-ig. iOs az dokkal magasabb arszegmensben van. Ha az ertekvesztest vizsgalod meg akkor az Androidnal jelentosebb ezen tulajdonsag. Mit adsz el hasznaltan konnyebben es Samu S6-ot vagy egy iPhone 6-ot? Mennyi az ára hasznaltan az egyiknek es mennyi a masiknak. Az uj ára mind kettonek szinte azonos volt.

Szólj hozzá Te is!