Többé már a konkurenseket sem érdekli a kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó

HusztiD 2017.10.18. 15:55 Egyéb, iPhone 5 hozzászólás 364

apple-iphone-x-2017-iphone-x_70

Szeptember 12-én, az iPhone X bemutatásával világosság vált, hogy a csúcsmodellnél az Apple eldobta a Touch ID-t, helyette pedig a Face ID kapott helyet. Ezt megelőzően számos olyan pletykáról olvashattunk, mely szerint az almások megpróbálják a kijelzőbe ágyazni az ujjlenyomat olvasót, de végül úgy tűnik, hogy ez nem igazán jött össze nekik.

A jól ismert elemző, Ming-Chi Kuo közben ismételten megosztotta a nézeteit arról, hogy mire számíthatunk az elkövetkezendő évek folyamán. Szerinte az Apple egy annyira jó előlapi kamerarendszert alkotott meg, amelyet kénytelenek lesznek a többi gyártók is lemásolni, hiszen mostantól ez lesz a divat.

A hozzáértő úgy hiszi, hogy a konkurens gyártók immáron lemondanak az ujjlenyomat olvasókról. Vagyis egyelőre még biztosan piacon lesz, de Kuo szerint nem igazán lesznek olyan vállalatok, akik megpróbálják a kijelzőbe ágyazni. Pedig több droidos készülék esetében jobb lenne, hiszen nem igazán ergonomikus a hátlapi megoldás.

Kuo szerint a Samsung egyelőre nem képes az OLED kijelzőinél integrálni a szenzort, miközben az LCD paneleknél már lehetséges lenne. Viszont ahol eleve OLED kijelzővel vannak felszerelve a telefonok, ott biztosan nem fognak visszaváltani LCD-re, csak hogy bemutassanak egy ilyen funkciót.

Szerintetek a Face ID-vel tényleg sikerült egy ismételten forradalmi eljárást bevezetnie az Apple-nek, melyet hamarosan több riválisa lemásol?

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

5 hozzászólás

 1. jonnyx - 2017.10.18. 18:29

  Igen! Az Apple szokásos módon hozott valami régit új köntösben.
  Az Arc felismerés sem új dolog…
  Vajon ha annyi képpontot varázsol arcunkra,miért is kell belenézni …
  ja igen “Windows Hello” pl…
  Annak idején az Lg (2013) bemutatta a G2-t keskeny kávával. Senkit sem érdekelt …
  A Samsung most kezdi kapizsgálni…és a Xiaomi villantott már tavaly is.
  Az iPhone x még mindig vastag kávával rendelkezik,az más kérdés,hogy a kijelző baromi mutatós.Almán belül ez persze fejlődés(akkor minek is a Nyolc?)
  Sajnos az is tény,hogy az Apple-t másolni menő dolog…de nem hinném,hogy egy klón
  Bárkit kielégít….
  És a az x is kinövi gyermekbetegségeit akkor valóban jó lesz …addig egy Új kezdet.

 2. Szamuráj - 2017.10.19. 10:42

  Az arcfelismeréstől tényleg nem kell hanyatvágni magunkat. Mikor még iPhone 4-et használtam, de már voltak újabbak is, egy eléggé koros ismerősöm mutatta, hogy kapott egy új telefont az unokájától. Valami Samsung volt, nyilván droidos és azzal menőzött, hogy arcfelismeréssel oldja fel. Én meg csak pislogtam, hogy az enyém miért nem tud olyat?! Azóta eltelt már pár év, most 6-ost használok, de az sem tudja ezt a funkciót. Nem értem, miért akkora szenzáció. Inkább el kellett volna sunnyogi, esetleg mellékesen bejelenteni, amiért eddig nem volt.

 3. Patrik - 2017.10.19. 19:39

  Uristen. Azért “akkora szenzáció” mert ez nem old fel akkor ha egy fényképet teszel elé. Ez egy teljesen más módon működik, szemben az összes többivel amit ti itt istenitetek.

 4. Renato - 2017.10.19. 20:13

  Patriknál a pont. Ahogy azt az Apple is mondja nekik nem feltétlen az a céljuk, hogy mindenben ők legyenek az elsők, hanem ha beépítenek egy funkciót akkor az megbízhatóan működjön. Lehet arcoskodni hogy a Samsungban ez már x éve van. De az Apple felismerője sokszor megbízhatóbb mint a Samsungé amit fotóval fel tudsz oldani. Ennek egyértelmű bizonyítéka az hogy nem hinném hogy a Samsung arcfelismerőjével banki megbízást hitelesíthetnél. Vagy vásárlásoknál ezzel lehetne hitelesíteni.

 5. Krisztián - 2017.10.20. 08:26

  Nem jobb az apple megoldása, hanem teljesen más elven működik. Ez nem 2D-ben elemzi a fejet, hanem 3D-ben. Ez valóban nagy dobás, és inkább a jövőbeni lehetőségei miatt, nem egy feloldás miatt. A legtöbb embernek semmi szüksége ilyen ultra-secure biztonsági megoldásokra. Nem kormányzati titkokat tárolunk, legfeljebb üzeneteket meg képeket a barátnők/barátok kíváncsi szeme elől.

Szólj hozzá Te is!