Hónapokat csúszhat az iPhone X; ezt érdemes tudni a Face ID-ről – mi történt a héten?

HusztiD 2017.10.07. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 410

Az elmúlt napok folyamán több érdekes hírünk volt, ezek zöme pedig az új iPhone modellekről szóltak. Ahogyan már megszokhattátok, szokás szerint összeszedtük az elmúlt egy hét legjobb híreit.

curved

Hatalmas bajban van az Apple az iPhone X gyártásával

Pletykaszinten már az iPhone X bemutatása előtt felmerült, hogy hiánycikk lesz az új csúcsmodell, hiszen az Apple partnerei gyártási nehézségekkel küzdenek. Szeptember 12-én, mikor bemutatásra került a telefon, akkor érezhető volt, hogy tényleg nagy a baj, hiszen az almások november 3-ra tolták el a megjelenést.

iphone-x1

Bővebben itt.

KGI: Kétéves lemaradásban vannak az Androidos telefonok az iPhone X-hez képest

A KGI jól ismert elemzője, Ming-Chi Kuo ismételten hallatott meglátásairól, s pár újabb érdekes dolgot osztott meg a hamarosan megjelenő iPhone X-ről. Mielőtt belemennénk az elemző állításaiba, fontos megjegyezni, hogy ez most egy olyan érzékeny topikot érint, amiben nem fog mindenki egyetérteni. Tartsuk tiszteletben a szakértő és vele együtt magunk és mások véleményét.

iphonex

Bővebben itt.

Közel OLED minőségű LCD kijelzőkkel támad jövőre az Apple

Az Apple szeptember első felében mutatta be legújabb okostelefonjait, az iPhone X-et a nyolcas modellekkel karöltve. Mint tudjuk, a három telefon közül egyedül csak a csúcskészülék kapott egy közel széltől szélig terjedő OLED kijelzőt, míg a másik kettő a már jól bevált LCD panelt kapta meg.

truedepth-800x481

Bővebben itt.

Vajon az iPhone 8 Plus vagy a Note 8 kamerája a jobb?

A kérdés bizonyára több tech szakiban is felmerült, legutóbb pedig a CNET vetette egy alapos teszt alá az Apple és a Samsung legújabb csúcskészülékeit. Nagyjából elmondhatjuk, hogy mind a két kamera hasonló szenzorral van felvértezve, viszont ez koránt sem jelenti azt, hogy hasonlóan teljesítenének az új okostelefonok. A mai világban pedig egyre nagyobb szerepet kapnak az okostelefonok kamerái, hiszen az emberek ezek által rögzítik a fontosabb pillanataikat.

comparison

Bővebben itt.

Ezeket érdemes tudnod a Face ID és a jelkód használatról

A szeptemberben bemutatkozott iPhone X egyik nagy újdonsága a Face ID, vagyis az arcfelismerés. Tudjuk jól, hogy a csúcsmodell esetében az Apple kinyírta az ujjlenyomat olvasót, ami helyett ezt az új hitelesítési eljárást vezették be. A hivatalos infók alapján sokkal biztonságosabb az új rendszer, ugyanis egy a millióhoz az esély, hogy valaki feltörje általa a készülékünket, míg a Touch ID-nál egy az ötvenezerhez volt.

faceid

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét első felében láthattunk egy remek videót az iPhone 8 portrémegvilágítás funkciójáról, majd jött a hideg zuhany, mely szerint február-márciusra éri magát utol az Apple az iPhone X modellekkel. Az Apple Music nem olyan régen átlépte a 30 milliós bázist, majd kiderült, hogy mennyibe kerül legyártani egy iPhone 8-at. Szó volt új AirPods modellről, valamint egy érdekes szabadalom is volt a HomePod kapcsán.

iOS-10-no-longer-signed

A hét második felében megtudtuk, hogy ötödik éve az Apple a világ legértékesebb vállalata, majd nem sokkal később a Google is bemutatta az új csúcsmodelljeit. November másodikán lesz az Apple legújabb pénzügyi konferenciája, ami mellett megtudhattuk, hogy igencsak sokat kaszál az iPhone X-en a Samsung. Végül, de nem utolsó sorban az Apple többé nem írja alá az iOS 10.3.3-as rendszert, ami által hivatalosan lehetetlenné tették az iOS 11-ről való downgrade-et.

Ezek voltak a negyvenkettedik hét legérdekesebb hírei. Jövő héten biztosan lesznek újabb érdekes híreink az új iPhone modellekről, valamint az sem kizárt, hogy újabb fejlesztői bétákat ad ki az Apple, amiben újabb érdekességek mutatkoznak majd be.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!