Saját minősítési rendszert kíván bevezetni a Google

HusztiD 2017.10.04. 11:56 Egyéb 0 db 197

23074-28748-google-pixel2xlleak-l

A Google hivatalosan ma este folyamán mutatja be legújabb okostelefonjait, a Pixel 2 és a Pixel 2 XL modelleket. Akárcsak az Apple-nél, a bemutató előtt nem sokkal érdekes információk szivárogtak ki arról, hogy miket tervez az Apple egyik fő riválisa.

Tudjuk nagyon jól, hogy az almások immáron több éve vezették be a saját tanúsítási rendszerüket, az úgynevezett MFi programot (Made for iPhone/iPad/iPod). Ennek köszönhetően van egy olyan standard minősítés, ami érvényes minden licencelt termékre, ami MFi besorolást kapott. Mondhatjuk, hogy ezek a megbízható termékek ellenben a többi olyan kiegészítővel, amit egyáltalán nem licencelnek, s nem kapott MFi minősítést.

A madarak csicsergései alapján a Google is hasonlót tervez bevezetni, aminek jelzése egyszerűen Made for Google lesz. Hasonló maga a program az almásokéhoz, így a különféle tok és kiegészítőgyártóktól kezdve bárki részt vehet a programban, akik egyenesen a vállalattól licencelnek. Ezzel a lépéssel pedig a Google jobban tudja szabályozni a különféle gyártóktól származó kiegészítők minőségét, legyen szó akár egy tokról, fülhallgatóról vagy töltőkábelről.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!