Ezeket érdemes tudnod a Face ID és a jelkód használatról

HusztiD 2017.10.02. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 821

faceid

A szeptemberben bemutatkozott iPhone X egyik nagy újdonsága a Face ID, vagyis az arcfelismerés. Tudjuk jól, hogy a csúcsmodell esetében az Apple kinyírta az ujjlenyomat olvasót, ami helyett ezt az új hitelesítési eljárást vezették be. A hivatalos infók alapján sokkal biztonságosabb az új rendszer, ugyanis egy a millióhoz az esély, hogy valaki feltörje általa a készülékünket, míg a Touch ID-nál egy az ötvenezerhez volt.

Az almások nem olyan régen adtak ki egy új leírást arról, hogy hogyan működik az iPhone X-ben lévő Face ID. Természetesen sokakban felvetődhet a kérdés, hogy ez miért, illetve mennyivel jobb, mint a jelenleg használatos Touch ID, de az alábbi dokumentumban sok kérdéses ügyre adnak választ a kaliforniaiak.

Az alábbi esetekben fog az iPhone X jelkódot kérni Face ID helyett:

– Ha bekapcsoltad, vagy újraindította a telefont
– Ha a készüléked több, mint 48 órája nem volt feloldva
– Ha 156 órán belül (6 és fél nap) nem használtad a jelkódot, valamint ha az utolsó 4 órában még a Face ID-t sem
– Ha távoli hozzáféréssel letiltottad a telefonod, majd feloldottad
– Öt sikertelen Face ID azonosítás után
– Ha hosszan nyomva tartod a kikapcsológombot, amivel előjön a Segélyhívó funkció

Nem utolsó sorban pedig kiderült, hogy gyerekeknél nem igazán fog működni az arcfelismerő funkció. Az Apple információi szerint 13 éves kor alatt még számos dolog változik a gyerekek arcán, így ahogy egyre jobban nőnek, úgy változik az arcuk, amivel a Face ID idővel nem működik megfelelően.

Mi nagyon kíváncsian várjuk, hogy milyen lesz a való életben az új iPhone X, valamint hogy milyen hatékonysággal fog működni a Face ID. Szerintetek képes lesz hosszabb távon felváltani a Touch ID-t?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!