Kevés iPhone X-re számíthatunk idén; jövőre minden iPhone megkaphatja a Face ID-t – mi történt a héten?

HusztiD 2017.09.23. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 1 db 638

Újabb hét telt el, de továbbra sem maradtunk iPhone 8 és X hírek nélkül. Az elmúlt napokban sok érdekes infó és videó látott napvilágot az új telefonokról, melyek közül összeszedtük a legjobbakat.

iphone-x-8-preorder

 

Az Apple már az iPhone 6 előtt elkezdte fejleszteni az A11 Bionic chipet

A Mashable-nak lehetősége volt interjút készítenie az Apple két vezetőjével, a hardver szekcióért felelős Johny Sroujival, valamint a jól ismert Phil Schillerrel, aki a marketing részleget vezeti. Az interjú során pedig az új A11-es chip kapta a főszerepet, amit az Apple már az előző heti iPhone eventen is igencsak kiemelt.

a11-bionic-iphone-x

Bővebben itt.

Jövőre minden iPhone modell megkapja a Face ID-t

Kedvenc elemzőnk, Ming-Chi Kuo újabb beszámolóval állt elő, ahol a Face ID és a Touch ID jövőjét latolgatta. Az elemző szerint az Apple teljes 2018-as iPhone felhozatala megkapja majd a nem olyan régen bemutatott Face ID-t, s az almások lassan megpróbálnak búcsút venni a 2013-ban bemutatkozott Touch ID-tól.

apple-iphone-x-2017-iphone-x_70

Bővebben itt.

Mennyire gátolják a napszemüvegek a Face ID működését?

Az Apple az előző hét folyamán bemutatott iPhone X kapcsán szót ejtett a Face ID-ről, ami az új hitelesítési eljárás lesz a csúcsmodellben. Ekkor az előadók elmondták, hogy igencsak fejlett lesz az arcfelismerés, ugyanis a telefonnak nem okoz gondot, ha éppen sapka vagy sál van rajtunk, valamint az sem, ha sminkelve vagyunk és a frizuránk is megváltozott.

face-id1

Bővebben itt.

Továbbra sem kezdődött meg az iPhone X tömeggyártása

Hetekkel az iPhone X bejelentése előtt pletykaszinten felmerült, hogy az Apple gyártási nehézségekkel küzd a csúcsmodell legyártásával kapcsolatosan. A szeptember 12-i Apple eventen mindez beigazolódni látszott, hiszen ekkor kiderült, hogy a nyolcas modellek értékesítése szeptember 22-én veszi kezdetét, míg a jubileumi modellé csak november 3-án.

space-gray-silver-iphone-x-800x370

Bővebben itt.

Tim az iPhone X magas árszabásáról és a Face ID-ről beszélt

Az Apple csapata előző hét kedden mutatta be legújabb jövevényeit, az iPhone X-et, a nyolcas modelleket, a harmadik generációs Apple Watch-ot és a 4K képes Apple TV-t. Azóta olvashattunk egy remek interjút az új A11 Bionic chip kapcsán, most azonban maga a CEO adott egy rövid interjút az ABC News Good Morning America műsorában a házigazda, Robin Roberts számára.

iphone-x1

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején megtudtuk, hogy az Apple rendelkezik a legnagyobb fitnesz és egészségügyi kutatóközponttal, majd jött az érdekes hír, hogy két év múlva már az LG is OLED paneleket gyárt az Apple részére. A KGI elemzői szerint napi 10 ezer iPhone X-et gyárt le a kaliforniai vállalat, valamint az iPhone 8 hosszabb távon sikeresebb lesz. Ugyan magas az iPhone X ára, de kevesebb profit van rajta, valamint megkaptuk az első iPhone 8 unboxing videókat is.

iphone8

A hét második felében újabb adag iPad Pro és iOS 11 videót kaptunk, ami után kiderült, hogy egy profi fotós tetszését teljesen elnyerték az új iPhone 8 modellek kamerái. Az első 24 óra leforgása alatt az iOS felhasználók 10 százaléka frissített az iOS 11-re, majd nem sokkal később láthattuk a nagy iOS 10.3.3 vs iOS 11 csatát. Végezetül pedig megtudhattuk, hogy drága mulatság lesz az induktív töltésre képes az új AirPods töltőtok.

Ennyi minden jutott a negyvenedik hétre. A következő napokban biztosan el leszünk árasztva különféle iPhone 8 videókkal és tesztekkel, így érdemes lesz velünk maradni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Iphone se - 2017.09.24. 00:32

    Iphone se-re fel tettem az ios 11-et tapasztalatom az hogy valamiért ha wifit használok kb 5 perc alatt lemegy 10%-ék az aksiból de ha mobil netre váltok azzal kb 30 perc mire lemegy ugyan ennyi ez mitől lehet? Másnak is van ilyen problémája?

Szólj hozzá Te is!