Tim az iPhone X magas árszabásáról és a Face ID-ről beszélt

HusztiD 2017.09.20. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek, Tim Cook 7 hozzászólás 1 236

iphone-x1

Az Apple csapata előző hét kedden mutatta be legújabb jövevényeit, az iPhone X-et, a nyolcas modelleket, a harmadik generációs Apple Watch-ot és a 4K képes Apple TV-t. Azóta olvashattunk egy remek interjút az új A11 Bionic chip kapcsán, most azonban maga a CEO adott egy rövid interjút az ABC News Good Morning America műsorában a házigazda, Robin Roberts számára.

Mint tudjuk, az Apple az iPhone X esetében átállt Touch ID-ról a Face ID-ra, így erre irányulóan volt egy kérdés, hogy mennyire érezhetik magukat biztonságban a felhasználók? Tim ekkor elmondta, hogy az Apple megvédi az emberek személyes adatait, s nem tárolja azokat, mert az csak a felhasználóké, nem pedig az övék. A Face ID folyamatát ha egyszer végigcsinálod egy adott telefonon, akkor a személyes biometrikus adataid a saját telefonodban lesznek letitkosítva. Ergo ez annyit jelent, hogy csak a te saját készüléked fog téged felismerni, nem küldi tovább az Apple szervereire az adataidat – ahogyan korábban a Touch ID sem az ujjlenyomatokat.

Várható volt, hogy az iPhone X árszabására is irányul egy olyan kérdés, hogy mennyire érzik magasnak a 999 dolláros kezdőárat egy átlagos amerikai számára. Erre kicsit kifejtősebben válaszolt a CEO, aki elmondta, hogy ennek az összegnek van egy értéke, amiért mi ezeket az új technológiákat kapjuk meg. A vezető elmondása szerint a legtöbb ember előfizetéssel hozza ki új telefonját, ami azt jelenti, hogy havonta törlesztenek érte egy adott időszakon át. Ebből kiindulva sokkal kevesebb olyan ember van, aki előfizetés nélkül, a teljes ár megfizetésével vásárolja meg telefonját.

tim-cook-interview1

Nem mellesleg a különböző szolgáltatók is mindig előállnak valamilyen akcióval, ami sokak számára sokkal kedvezményesebb, mint egybe kifizetni. Valamint a korábbi telefonjaikat mindig eladják az emberek, amit az új készülékre forgatnak vissza, amivel valamelyest megint csökken az érte kiadott pénzösszeg. Ha az iPhone-t nézzük, akkor az mára az emberek életének a részévé vált, a felhasználók pedig szeretnék ha minél több dologra lenne képes. Ennek megfelelően az Apple egy olyan telefont dobott piacra, amiben sokkal több technológiai újítás van, amivel nem érzik hiányát a felhasználók.

Végül felmerül a jó öreg Steve Jobs, hiszen Roberts megjegyezte, hogy még mindig érzi az egykori társalapító DNS-ét az Apple-ben. Főleg a múlt heti keynote alkalmával, mikor Tim érezhetően elérzékenyült a kezdeti percekben. Erre Tim elmondta, hogy ők nem ülnek egész nap azon filózva, hogy vajon mit tenne Steve. A vezérigazgató úgy hiszi, hogy az Apple-nek megvannak a maga elvei, melyeket követnek. Az Apple egy olyan vállalat, ami eszméletlenül jó termékeket készít és pofonegyszerű azokat használni.

Információ! Ne feledjétek, a nyolcadik születésnapját ünneplő iDoki hatalmas kedvezménnyel állt elő, melyet egészen szeptember végéig vehettek igénybe. Bővebb részleteket itt találhattok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

7 hozzászólás

 1. Krisztián - 2017.09.20. 12:29

  Drága? Vedd meg részletre. Ezt aztán jól megmagyarázta. :D

 2. Bigyo - 2017.09.20. 19:20

  Akinek kell egy iPhone az megveszi magának vagy igy vagy ugy. A mai világban minden draga, csak nem minden esetben fizeted meg erte a teljes arat.
  iPhone-t venni nem kötelező, szerintem a 6s+om sem volt olcso es ez a par tízezer mar nem fog eltántorítani ha esetleg levaltom valamelyikre. Mekem tetszik az X a 64 boven eleg belole arra amire hasznalom a többire meg ott a 200-as iCloud.

 3. Jakuza - 2017.09.20. 20:31

  Drága és kész ,részlet kérdés , talán behozta a lemaradását a többi gyártóval szemben , qi , OLed ( csak a 8 ban , káva mentes , nem az )
  igaz hogy a chip amit beletesz baszott komoly , sztem már túlzás de az AR megkívánja ,ami sztem tök fság ,de lehet mivel etetni a népet aniemoji , baszki de “szar ” minek gyerekek vagyunk ? Áh igen ! Nem tudom ! Sztem nem való semmire alkalmazások tömkelege amit már lehet végre törölni , …. Lenne mit javitani , de csak a 8 ban van extra többi alap ja bocs qi …..

 4. Jakuza - 2017.09.20. 20:34

  Ja bocs ahogy a szerkesztő mondaná ezt figyeld ” mezei ” 260 k na mégegyszer
  MEZEI baszki ….

 5. Bigyo - 2017.09.20. 23:48

  Ha megnézed a Samu saját üzletében ott 275k az S8 64Gb-os, az akkor nem drága? Káva nélküli telefon meg nincs, hisz a keszulek házhoz oda kell valahogy ragasztani a kijelzőt. Az, hogy optikailag átvernek más kérdés. Az X kijelzőjét ha fikazod, akkor a Samut is fikázod.

 6. Ironyjakuza - 2017.09.21. 06:44

  Igazad van Bigyó!
  Egyik 19…. de most az x ről írom ,hogy sztem is drága . A 8 ugyan az elölről , de más a hátlapján , amit sosem nézegetek :) kicsit hosszabb az s8 ,s az is igaz hogy optikailag szebb is.(nekem)

 7. Ironyjakuza - 2017.09.21. 06:47

  Ja mielőtt kapom a savat csak almám van mindenkinek de néha ki próbálok valamilyen android teló -t is ,hogy ne legyek elfogult :)

Szólj hozzá Te is!