Az Apple rendelkezik a legnagyobb fitnesz és egészségügyi adatbázissal

HusztiD 2017.09.18. 09:55 Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 191

apple-watch-fitness-lab

Az Apple nemrég betekintést nyújtott a Men’s Health részére, akiknek nagyon érdekes, eddig nyilvánosságot nem látott dolgokat árultak el. Tudjuk jól, hogy a kaliforniai vállalatot nagyon régóta érdekli az egészség témaköre, amióta pedig beléptek az okosóra piacra, azóta van egy saját fitnesz részlegük, ahol ezzel kapcsolatos kutatásokat végeznek.

Az adott reggelen nagyjából 40 munkatárs végzett különféle gyakorlatokat, ahol mérték az egészségügyi szintjüket. A teszteket összesen 13 fiziológus és további 29 orvos és ápoló felügyelte. A feladatban résztvevők az EKG mellett egy különleges, 40 ezer dolláros maszkot viselnek, amivel olyan dolgokat tudnak kielemezni, mint az elégetett kalóriákat, az oxigén fogyasztást, vagy a VO2 max szintet. Ez még nem minden, ugyanis a laboratóriumon belül az Apple-nek három különleges szobája van, ahol úgymond a klímaváltozásokat szimulálják, amivel extrémebb körülményeket hoznak elő.

A fitnesz részlegért felelős Jay Blahnik öt éve alatt összesen 10 ezer ember részvételével 33 ezer felmérésben vett részt, melyekre 66 ezer órát fordított. Elmondása alapján az Apple eddig sokkal több adatot gyűjtött össze az aktivitásokról és az edzésekről, mint bármilyen más szervezet a történelemben. Szó esett az Apple Watch Breathe funkciójáról, melyről röviden annyit mondtak, hogy ezzel is óvni kívánják az emberek egészségi szintjüket, ugyanis egy-egy ilyen gyakorlat által kicsit csökkenthetjük a vérnyomásunkat, ami számos előnnyel jár.

Végezetül Blahnik elmondta, hogy eléggé sikeresek az Apple belső fitnesz kihívásai, hiszen általa sokkal aktívabbak az alkalmazottak, legyen szó akár a Campus munkatársairól, vagy egy Apple Store eladójáról. Természetesen a kutatások a jövőben tovább folytatódnak, hiszen megpróbálnak egy sokkal egészségesebb és jobb jövőt biztosítani az emberek számára a termékeik által.

Információ! Ne feledjétek, a nyolcadik születésnapját ünneplő iDoki hatalmas kedvezménnyel állt elő, melyet egészen szeptember végéig vehettek igénybe. Bővebb részleteket itt találhattok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!