Last minute iPhone 8, 8 Plus és iPhone X infószivárgások egyenesen az Apple-től

HusztiD 2017.09.11. 09:55 iOS, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 2 718

dgzqnpbw0aaxmiu-e1502303309686

A hétvége folyamán rejtélyes módon kiszivárgott az iOS 11 GM (Golden Master) változata, ami a már a végleges kiadást rejti magában. A szoftverből az Apple eddig 10 bétát tett elérhetővé a fejlesztők számára, feltehetően pedig kedden kapják meg a GM verziót, ami most sajnos (vagy nem sajnos) idő előtt kiszivárgott, amivel lényegében minden lényeges infót kiszivárogtattak az új telefonokról.

Az egyik legfontosabb infó, amit megtudhattunk, hogy mi lesz a pontos elnevezése a telefonoknak. Korábban a pletykaforrások iPhone 7s, 7s Plus és 8-ként emlegették a készülékeket, de hivatalosan iPhone 8, 8 Plus és iPhone X lesz az elnevezés. Ezen felül az is kiszivárgott, hogy a Face ID veszi át a Touch ID helyét. Ez maga az arcfelismerés funkció, amivel hitelesíthetjük magunkat. A Face ID beállításakor rövid hitelesítési folyamatot kell végigvinnünk, akárcsak anno a Touch ID-nál. Lényegében a telefon megkér minket, hogy 25-50 centire helyezkedjünk tőle, majd ha felismeri az arcot, akkor körkörös irányba kell forgatni fejünket, hogy több szögből felmérjen minket.

face-id-set-up-ios-11

A Touch ID halálával a Home gombtól egyaránt elköszönhetünk. Ebből kifolyólag a telefon alsó sarkán lesz egy csík, amit ha felhúzunk, akkor elérhetőek lesznek bizonyos interakciók. Az Apple lényegében a gesztusvezérlésre áll át az iPhone X esetében, akárcsak ahogyan azt évekkel ezelőtt az iPad-nél. Ebből kifolyólag a kijelző alsó részei valahogy így fognak kinézni:

iOS11

Az állapotsor szintén frissül az iPhone X esetében a felső kamera és szenzorok kivágásai miatt. Bal oldalt lesz megtalálható az órakijelzés, míg jobb oldalt a térerő, WiFi és a töltöttség. Ezek felett viszont lesz egy apró pont, ami oda-vissza fog járni. Ez magát az adatforgalmat fogja mutatni. Apropó, ha töltőre csatlakoztatjuk a telefont, akkor a töltöttség kijelzése egy pár másodperc erejéig felnagyobbodik, amivel pont azt jelzi, hogy töltődik a telefon.

iphone-x-status-bar-2

Az új hátlapi kamera szintén új funkciókat kapott. 720p és 1080p felbontásban akár 240 fps lehetséges, míg 4K-ban 60 fps és 24 fps (filmes szabvány) lesz elérhető. Ez lényegében duplája az iPhone 7 modellekének, hiszen ott 1080p-ben csak 120, míg 4K-ban 30 fps adott. Új funkcióként lesz a Portrait Lightning, amivel több módot választhatunk ki, így különböző stúdiós módokkal dobhatjuk fel a felvételeinket. Ez viszont hasonló lehet a tavalyi portré módhoz, így lehetséges, hogy csak az iOS 11.1-ben lesz elérhető.

animoji

Végül az új telefonok megkapják az anno még iPad Próban bemutatkozott True Tone kijelzőt. Ezzel a funkcióval a telefon automatikusan beállítja az ideális színhőmérsékletet, amivel kiválóan alkalmazkodik a szabadtéri és az úgymond zárt fényviszonyokhoz. Nem utolsó sorban pedig itt lesz a másik kisebb újdonság, az Animoji. Lényegében ez az Emoji-k animált változata lesz, melyek arcmimikáit személyre szabhatjuk. Egyelőre limitált Animoji áll majd a rendelkezésünkre, de később úgyis bővülni fog a választék.

Holnap este 7 órától kezdődik az iPhone event, mely után tartalmas összefoglalókkal jelentkezünk!

Ne feledjétek, a nyolcadik születésnapját ünneplő iDoki hatalmas kedvezménnyel állt elő, melyet egészen szeptember végéig vehettek igénybe. Bővebb részleteket itt találhattok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!