Így néz ki egy év használat után a kozmoszfekete iPhone 7

HusztiD 2017.09.07. 15:55 iPhone 8 hozzászólás 4 953

iphone-7-plus-jet-black-2

Lassan egy kerek éve annak, hogy az Apple piacra dobta az iPhone 7 és 7 Plus telefonokat, melyek nem csak sima fekete színben, hanem kozmoszfeketében is elérhetőek voltak. Lényegében egy felpolírozott alumíniumfelületről van szó, ami egy eléggé tükröződő hatást kelt.

Az első vásárlók hamar rájöttek, hogy bizony hiába szép az új telefonjuk, iszonyatosan könnyen karcolódik. A 9to5Mac egyik írója, Zac Hall sem járt másképp, aki egy éven át használta az alábbi iPhone 7 Pluszt. Tudni kell, hogy nem hordta mindig tokban, ezért többször volt kitéve környezeti hatásoknak a telefon.

iphone-7-plus-jet-black-1 iphone-7-plus-jet-black-3 iphone-7-plus-jet-black-5

Egyébként az Apple a következőket írja hivatalos oldalán a kozmoszfekete telefonról:

A kozmoszfekete borítást egy új mérnöki eljárással készítjük el – precíziós, kilenclépéses anodizálási és polírozási folyamattal. A felület keménysége pontosan olyan, mint a többi anodizálási eljárással készülő Apple-terméké, azonban a használat során a magasfényű felületen apró karcolások jelenhetnek meg. Ha aggódnál emiatt, azt javasoljuk, hogy használd a nagy választékban kapható tokok valamelyikét iPhone-od védelmére.

Nálatok mi a helyzet? Van-e olyan köztetek, aki végig tokban hordta a kozmoszfekete telefonját? Esetleg olyan, aki már megbánta, hogy ezt a színt hozta ki anno?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

8 hozzászólás

  1. Karina - 2017.09.07. 21:52

    Lassan egy éves kozmoszfekete telefonom, tok nélkül szinte nem is volt. Teljesen szép, karcmentes. Az ujjlenyomatok jobban zavarnak rajta, leginkabb ezért (is) volt tokban. Nem egyszer leejtettem én is tehát nem a szekrényben áll. Üvegfólia sok helyen repedt, de magának a készüléknek semmi baja, egy horpadás vagy karc sincs rajta. Nem bántam meg a vételt!

  2. Zoli - 2017.09.07. 22:32

    Nekem 11honapos, iphone 7plusz, kozmoszfekete. 0karc.
    1.naptol fogva tokban, es max 1,5-2hetente kivettem a tokbol es letisztitottam (tok belsejet is)

  3. Xy - 2017.09.08. 05:04

    Ha úgyis tokban van hordva akkor minek kellett a kozmoszfekete felárát kifizetni? Tetszetős tokra kell inkább költeni…

    • Drp81 - 2017.09.08. 07:41

      Nincs és nem is volt felára a kozmoszfeketének.

  4. Krisztián - 2017.09.08. 11:53

    Kész vicc, h úgy kell rá vigyázni, mint a hímes tojásra. Emiatt kár melózni a hátlapon, úgy is tokban lesz…

  5. Propszt Balázs - 2017.09.08. 16:06

    Nekem egy sima 6 van, tokban is karcolódik, ráadásúl be is horpadt. Alumínium, ennyi… várom a 8-at, biztos fényes feketét veszek. A legszebb.

  6. Apples - 2017.09.10. 14:49

    Nekem 11 hónapja van meg, végig tokban hordtam de csak ami a tok alá bejutott kis por, apró, az nagyon csúnyán osszekarcolta. El sem tudom képzelni milyen lenne ha a zsebemben hordanam – illetve eltudom képzelni mert láttam róla videót, amit 2 hónapig hordtak zsebben. Szörnyen nézett ki.
    Krisztinánnal és XY -nal értek egyet. Mivel egyszerűen nem hordozható tok nélkül, nem tartható zsebben, semmi értelme a drága, különleges hat lapnak. Részemről amit szeretnek egy fém (mint i6) vagy akar műanyag (mint a limiak) hatlap amit akar cserélni is lehet ha leejtem és megreped – de ne kellje tok. I6-OMat tok nélkül hordtam zsebben tökéletesen bírta – egyedül a sarkánál kopott meg kocsit a zsebem miatt
    Más hat lappal olcsóbb is lehetne.
    Vicc hogy olcsó hátlapot tesznek rá lagtobben

  7. Attila - 2019.02.13. 18:27

    Pár hónpja vettem egy Jet Black iphone 7 plust, és hát ami por bejut a tok alá, az bizony karcolja, elég erős tok van rajta, de a por az mindenhova bejut, kipróbálom ha teszek az oldalára és a hátlapjára sima fóliát, az mennyire fogja védeni.

Szólj hozzá Te is!