Sebességteszt: kiábrándító a Note 8 teljesítménye?

HusztiD 2017.09.05. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek, Videók 4 hozzászólás 2 176

7plusvsnote8

Most nem olyan régen, hogy a Samsung bejelentette legújabb csúcsmodelljét, a Galaxy Note 8-at, az EverythingApplePro csapata csinált egy gyors összehasonlító videót. Ahogyan megszokhattuk, minden egyes új készülék érkezésekor készülnek ehhez hasonló megmérettetések. Mivel az iPhone 8 megjelenése még kicsit odébb van, ezért a tavalyi csúcsmodellel, az iPhone 7 Plusszal mérkőzött meg a Note 8.

Szokás szerint egy gyors körrel kezdődik a sebességteszt: különféle alkalmazásokat indítanak el, hogy megnézzék, mindennapi használatnál milyen sebességbeli különbségek mutatkoznak. Ahogyan látható, a Note 8 tartja magát, azonban mikor videó vágásáról, majd importálásáról van szó, akkor bizony elvérzik. Ebből adódóan az Apple a második kört nagy fölénnyel nyerte meg. Az iPhone 7 Plus összesen 3 perc és 21 másodperc alatt végzett, míg a Note 8 másfél perccel később fejezte be a műveleteket.

Ha viszont egyesével futnak le az alkalmazások, akkor eléggé megoszlóak a teljesítmények. Vannak appok, melyek a Note 8-on, míg mások a 7 Pluszon töltenek be gyorsabban. A Geekbench teszt alapján is közel azonos teljesítmények mutatkoznak, viszont egymagos teljesítményben alulmarad a Samsung csúcsmodellje.

Mondhatni ezek csak hétköznapi tesztek, így az átlagfelhasználók nem igazán fognak különbséget érezni a két telefon között. Végül elmondható, hogy mind a két készülék nagyon gyors, annak ellenére is, hogy az iPhone 7 gyengébb hardverekkel van felvértezve. Ezek után már az iPhone 8 tesztek fognak következni, s mi nagyon kíváncsian várjuk, hogy hogyan teljesít az idei évi csúcsmodell.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

 1. g - 2017.09.05. 12:06

  Persze videó vágás telefonon ez olyan életszerű teszt. Bruhhaha…
  Azt megnézte már valaki melyikben lehet jobban telefonálni?

 2. Zoli - 2017.09.05. 17:47

  g, ez volt a hèt hozzászólása, de komolyan!
  A telefonálással kapcsolatos dolgok már másodrendûek, most már. Règen azèrt versenyeztek a szolgáltatók, melyiknèl a legjobb a hangminôsèg, ès ehhez milyen telefon kell.
  Most meg video kezelès. Nem semmi.

 3. Lacika54 - 2017.09.05. 18:34

  Az semmi, az a valami hogy egy rohadt kávét se tud lefőzni egyik se!!!

 4. Jani - 2017.09.06. 19:38

  Verseny a csúcs és az előző évi gyengébb hardveres csúcs között. Nyert a régi… Akkor mennyivel jobb a régit gyártó cég (Apple)…?

Szólj hozzá Te is!