Mégsem akar összejönni az Apple számára a 4K biznisz?

HusztiD 2017.08.31. 15:55 Apple TV 0 db 133

apple-tv-4k

Az Apple TV kapcsán az előző hét folyamánbeszámoltunk egy nagyon érdekes hírről, mely alapján friss mozifilmekkel támadna az Apple. Most viszont a Wall Street Journal számolt be arról, hogy az almásoknak még mindig nem sikerült megegyezniük a filmstúdiókkal a 4K kontentek kapcsán.

Pletykaszinten tudott, hogy az Apple szeptember 12-én tartja meg az iPhone 8 eventet, ahol elviekben az új, 4K képes Apple TV-t egyaránt bemutatják. Ennek kapcsán a kaliforniai vállalat tárgyalásokat folytat a nagyobb filmstúdiókkal annak érdekében, hogy lecseréljék a jelenlegi HD-s kínálatukat 4K-sra. Amerikai dollárban mérve jelenleg egy HD filmet 20 dolláros áron vásárolhatnak meg a felhasználók, s ugyanennyiért szeretné adni az Apple a 4K-s filmeket.

Igen ám, csak annyi a baj, hogy ebbe egyelőre nem mennek bele a stúdiók. A források szerint legalább 5-10 dolláros prémiumot kérnek egy-egy ilyen eladott film után. Ez pedig nem tetszik az almásoknak, így egyelőre nem sikerül megegyezniük a feleknek. Mivel már nyakunkon az iPhone 8 event, így az almásoknak hamar dűlőre kell jutniuk, hiszen egy 4K set-top boxot nehéz lesz eladni megfelelő tartalom nélkül.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!