Az iPhone előlapi szenzorainak segítségével mérné egészségünket az Apple

HusztiD 2017.08.28. 13:55 Egyéb, iPhone 0 db 304

health

Bizonyos időközönként mindig előbukkan egy-egy érdekes szabadalom az Apple-től. Ezúttal sem történt másként, hiszen a legújabb napvilágra került leírások alapján a jövőben az iPhone készülékeink képesek lennének alapvető egészségügyi feladatok mérésére az előlapi szenzorok és kamera segítségével.

Lényeg, hogy maga a telefon kihasználná az előlapi szenzorait (közelségmérő és fény), ami mellett még a kamera is nagy segítségre lenne. Elviekben a felhasználó bőréről visszaverődő fényből különféle egészségügyi adatokat tudnának kinyerni. Mindezzel az emberi test zsírtömegét is mérni tudnák, de akár ECG-t egyaránt ki lehetne vele jelezni. Mondjuk a pulzusmérés, a vér-hidratáltság kimutatása, valamint véroxigén szint megállapítása sem jelentene komoly gondot a telefonnak.

Mivel ez csak egy újabb szabadalom, így még nem feltétlen jelent semmit sem. Viszont nem kizárt, hogy a közel, vagy akár a távoli jövőben nagyobb mértékű fejlődést tapasztalhatunk ezen a téren, hiszen mint tudjuk, az utóbbi időben a kaliforniaiak igencsak ráfeküdtek az egészségügyi témákra.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!