A Samsung bejelentette a Galaxy Note 8-at

HusztiD 2017.08.24. 12:40 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 352

galaxy-note8-midnight-black-dual

A korábbi szóbeszédeknek megfelelően, a Samsung az iPhone 8 leleplezése előtt jelentette be legújabb csúcskészülékét, a Galaxy Note 8-at. A Dél-koreai vállalat ezúttal semmit sem aprózott el, hiszen ígéretes újdonságokat mutatott be, ami mellett még az Apple-től is merítettek egy-két ötletet.

A Note 8 egy 6,3 colos SuperAMOLED kijelzővel lesz felvértezve, melynek felbontása 2 960 x 1 440 pixelt rejt magában. A memória méretén is növeltek egy keveset a koreaiak, hiszen a Note 7-ben, valamint a Galaxy S8-ban csupán 4 GB kapott benne helyet, viszont a most bemutatott csúcsmodellben már 6 GB található meg. Ezek mellett újradefiniálták az érintőceruzát, az S-Pen-t, ami nem csak hogy jobb, de vízálló lett egyben.

Fontos megemlíteni, hogy a Note 8 az iPhone 7 Pluszhoz hasonlóan dupla kamerás kialakítást mutatott be. Mind a két szenzor 12 megapixeles, s amit külön kiemeltek, hogy mind a kettő optikai képstabilizátort kapott. Itt is lesz portré mód, akárcsak az iPhone 7 Plus esetében, azonban itt kicsit tovább gondolták a koncepciót, s mi állíthatjuk be, hogy mennyire legyen elmosódva a háttér, nem pedig maga a szoftver.

Tanulva a Galaxy Note 7 hibáiból, a Samsung csökkentett az akkumulátor kapacitásán kicsit, így egy 3 300 mAh-es egység kapott benne helyet. Viszont remélhetően ezek már nem lesznek annyira robbanékonyak, mint a Note 7 esetében.

A Note 8 közel ezer dolláros áron kerül kereskedelmi forgalomba. Az előrendelések már megkezdődtek, a telefon pedig hivatalosan szeptember 15-én jelenik meg.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!