Nagyon nagy dobásra készül az Apple

HusztiD 2017.08.17. 10:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 667

rd

A Wall Street Journal egy nagyon érdekes felfedezést tett, mely alapján kedvenc vállalatunk hihetetlenül sok pénzt öl bele kutatásokba és fejlesztésekbe. A legutóbbi negyedév folyamán az Apple a bevételének a 15 százalékát fordította kutatásra és fejlesztésre, míg az elmúlt egy éves szinten 11,2 milliárd dollárt költöttek erre a célra.

Viszonyításként ez annyira nagy arány, hogy erre példa még nem volt az utóbbi időben. Az Apple az iPhone bemutatása előtt, 2004-ben növelte utoljára az arányokat. Akkoriban a bevételeik csupán 5 százalékát fordították fejlesztésekre, míg most ennek a háromszoros arányáról beszélünk. Illik egyébként megjegyezni, hogy ekkoriban jóval kevesebb volt a vállalat bevétele, így maga a pénzösszeg is minimálisabb volt a mostanihoz képest.

Természetesen nehéz megmondani, hogy milyen új kutatásokat végeznek a kaliforniaiak, de azért van egy-két dolog, amiben benne lehetnek. Ott van például a mesterséges intelligencia, az önvezetésre képes autórendszer, az AR és VR, valamint a régóta pletykált okosszemüveg.

Sajnos konrkétumokat nem tudunk, hogy milyen irányba mennek ezek a fejlesztések, de a számok azt tükrözik, hogy nem éppen kis dobásra készülnek az almások. Reméljük, hogy a jövőben sem lesz okunk a panaszra újabb termékek kapcsán.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!