Magyarországi tömegközlekedéssel bővült az Apple Maps

HusztiD 2017.08.14. 09:55 Apple, iOS, Kiemelt hírek 1 db 760

apple-maps-connect1-1920

Az Apple öt évvel ezelőtt, az iOS 6 bemutatásakor leplezte le saját térkép-szolgáltatását, az Apple Maps-szet. Ekkoriban még igencsak gyerekcipőben járt a szolgáltatás, ami miatt jóformán minden felhasználó a Google alternatívájára váltott. Az elmúlt években viszont hasznos funkciókkal bővül, melyek között ott van a tömegközlekedési funkció.

Az almások még két évvel ezelőtt, az iOS 9-ben mutatták be eme hasznos lehetőséget, azonban számunkra eddig sosem volt elérhető. Nos, a jó hír az, hogy ennek már vége, ugyanis nem olyan rég a kaliforniaiak elérhetővé tették számunkra is a funkciót, így ha valaki nagyobb távot szeretne utazni, akkor az alkalmazás felkínálja az aktuális utazási lehetőségeket.

Az applikáció a MÁV menetrendjeit hozza fel egyelőre, de reméljük, hogy hamarosan tovább bővülnek a lehetőségek. Mindenesetre aki leginkább a MÁV által utazik, annak nagyon hasznos lesz ez az újítás, hiszen mostantól nem feltétlen kell egy harmadik alkalmazással bajlódnia, ha el szeretnénk jutni A pontból B-be.

Nagyon jó dolog a mostani, azonban már csak annyi szükséges, hogy az Apple megtanítsa Sirit magyarul, valamint, hogy elhozza az Apple Pay szolgáltatást Magyarországra. Erre egyelőre minimálisak az esélyek, de bízzunk benne, hogy belátható időn belül orvosolják eme problémákat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Whispertise - 2017.08.16. 21:35

    Bkk menetrendek is benne vannak útvonalakkal meg minden aprósággal együtt.

Szólj hozzá Te is!