Hamarosan beelőzi az Apple-t a Huawei

HusztiD 2017.08.08. 11:56 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 382

Huawei_P10

Most, hogy az elmúlt napok folyamán az Apple is beszámolt a legutóbbi pénzügyi negyedévéről, elkészült a legújabb felmérés, melyben a globális okostelefon eladásokat vizsgálták. A címből már kiderült a lényeg, ugyanis a kínai gyártó elég szorosan bevette az Apple-t.

A legnagyobb gyártó természetesen a második negyedévben is a Samsung volt, akik 79,5 millió telefont passzoltak el világszerte. Ez 1,9 millióval  több, mint egy évvel ezelőtt, azonban ha a piaci megoszlásukat vizsgáljuk, akkor ott 22,1 százalékra estek vissza. Mindezt pedig azért, mert csaknem 19 millióval növekedett a vizsgált időszakban az összesített eladások értéke.

Ami már sokkal érdekesebb, az a második és harmadik hely. Az Apple 600 ezerrel adott el több telefont, mint egy évvel ezelőtt, így az eladott telefonok 11,4 százalékával büszkélkedhetnek. Természetesen nem rossz számok ezek, viszont nagyon érdemes odafigyelni a kínai Huawei-re, akik 6,4 millióval adtak el több telefont most, mint egy éve. Ők csupán 2,6 millióval maradtak el az Apple számaitól. Ha ilyen iramban nőnek az eladásaik, akkor sanszos, hogy jövőre már nem a kaliforniai vállalat lesz a második legnagyobb gyártó.

smartphone-shipments-q3-2017-strategy-analytics

Ahogyan pedig az utóbbi időszakokban lenni szokott, a negyedik és az ötödik helyet szintén a kínai Oppo és Xiaomi párosa fogta be. Az előző gyártó 11,5 millió telefonnal értékesített több telefont mint egy éve, azonban a Xiaomi sem panaszkodhat a maga 8,5 milliójával.

Ezen számokból jól látszik, hogy egyre inkább jönnek fel a kínai gyártók. Nem csoda egyébként, hiszen az Apple számára is Kína jelenti az egyik legnagyobb piacot. Mivel ott az emberek az olcsóbb készülékek felé hajlanak, így az almások kénytelenek csökkenő piaci megoszlást tudni maguknak.

Érdemes lesz kivárni a következő negyedéveket, valamint azt, mire megjelenik az iPhone 8, hiszen az biztosan felkavarja majd a következő negyedéves megoszlásokat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Goalaxy - 2017.08.08. 15:16

    mi lessz rajta ios?addig nemhiszem

  2. dtk76 - 2017.08.11. 12:15

    Huawei mennyi modellt forgalmaz most?? Ebből mennyi a szemét jellegű? Kategóriákat kellene összehasonlítani, Huawei P10 vs Iphone 7. No comment.

Szólj hozzá Te is!