Új szabadalom egy AR/VR képes okosszemüvegről

HusztiD 2017.08.03. 09:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 249

stuff_web_apple_smartglasses_news_teaser

Mondhatjuk, hogy már több éve olvashatunk különféle pletykákat arról, hogy az Apple a jövőben beszáll az okosszemüvegek piacára. Az eddigi szóbeszédek mellett felbukkant egy még április folyamán beadott szabadalom, amelyben egy kiterjesztett valóságra alkalmas készülékről írnak le pár dolgot.

Lényegében lenne egy olyan fejre felvehető kijelzőegység (pontosan nem írták le a szemüveg kifejezést, de hasonlóra kell gondolni, mint például az Oculus Rift) ami kamerával rendelkezne. Vezérelni innen nem tudnánk ugyan semmit sem, csupán a mozgásunkat érzékelné a készülék, amiben a kamera szenzora is remek segítségre lenne. Navigálni pedig a másik eszközön tudnánk, ami érintő-felülettel rendelkezik (mondjuk egy iPhone vagy iPad).

A Patently Apple csapata pedig ezt a szabadalmat szúrta ki, amit lényegében a Metaio dolgozott ki még azelőtt, mielőtt még felvásárolták volna őket. Természetesen ez csak egy újabb szabadalom, amiből az Apple mindig levédet egy-egy rakással, de nem mindegyiket valósítják meg.

Egyre jobban látszik, hogy az Apple komolyan érdeklődik a különféle AR és VR dolgok iránt, egy okosszemüveg pedig további remek belépő lesz ebbe a világba. Kérdés már csak az, hogy mikor várhatunk hasonló kiegészítőt, hiszen VR képes szemüvegek már több éve piacon vannak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!