1,2 milliárd iPhone-t adott el az iPhone első évtizedében az Apple

HusztiD 2017.08.02. 15:55 Apple, iPhone 0 db 157

iphone-mosaic

Kedden este az Apple megejtette a 2017 Q3 pénzügyi negyedéves konferenciáját, ahol sok érdekes hírről számoltak be. Elsőnek például megtudtuk, hogy hogyan alakultak a vállalat eladásai, bevételei és profitjai az áprilistól júniusig terjedő időszakban. Mindemellett azonban kaptunk egy nagyon érdekes infót arról, hogy hány milliárd telefont passzolt el a kaliforniai vállalat.

Az Apple még 2016. júliusában tette közzé, hogy eladták az egymilliárdodik iPhone-t, ami hatalmas mérföldkövet jelentett a vállalat történelmében. Ekkor Tim Cook maga elmondta, hogy ez az egyik legfontosabb termékük, amely megváltoztatta a világot. Egy évvel később viszont bejelentették, hogy összesen 1,2 milliárd telefont passzoltak el világszerte az iPhone megjelenését követő első tíz évben.

És ez még csak a kezdet, hiszen ez a szám tovább fog nőni az elkövetkezendő években. Természetesen kérdéses, hogy mennyire lesz sikeres az iPhone 8, de ha marad legalább ugyanez a tendencia, mint az elmúlt egy évben, akkor az Apple kicsivel több, mint egy év múlva már 1,5 milliárdos mérföldkövet fog bejelenteni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!