Újabb nyomok szerint továbbra is elektromos autón dolgozik az Apple

HusztiD 2017.07.24. 15:55 Apple, Apple Car 0 db 133

catl-e1488341001584

Az előző két év folyamán nagyon sok pletykát olvashattunk arról, hogy saját, önvezetésre képes elektromos autón dolgozik a kaliforniai vállalat. Ezek után kicsit leült a téma, majd nem olyan régen Tim Cook is érdekes dolgokat osztott meg, melyből az jött le, hogy inkább egy autonóm rendszeren dolgoznak, mintsem egy fizikális kocsin.

A kínai Yicai Global beszámolója viszont újabb bizakodásra ad okot, hiszen az Apple a helyi Contemporary Amperex Technology Kft-vel (CATL) működik szorosan együtt. Elviekben elektromos autókhoz fejlesztenek közösen akkumulátorokat, de ennél több infót nem hoztak napvilágra. Feltehetően a Project Titan van benne a dologban az Apple részéről.

A CATL-ről tudni érdemes, hogy ez a Kft. Kína legnagyobb elektromos autó akkumulátor gyártója. Az előző év folyamán megtriplázták az előállítási folyamataikat, ha pedig minden a terveik szerint alakul, akkor 2020-ra 50 GWh-t energiát terveznek elérni. Ha mindez sikerül, akkor a Tesla után ők lesznek a világon a második legnagyobb gyártók.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket, hogy mi lesz végül a Project Titan sorsa.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!