Csökkenő eladások ellenére javított helyzetén az Apple

HusztiD 2017.07.19. 09:55 Egyéb, Kiemelt hírek, Mac 0 db 119

27inch5kimac

Véget ért a második negyedév, így ennek megfelelően a Gartner csapata készített egy globális felmérést, hogy mely gyártó mennyi masinát adott el az elmúlt időszakban. Ahogyan a címből kiderült, csökkenő számokat mutat az Apple a legújabb adatok alapján, viszont a jó hír, hogy ennek mértéke igencsak minimális.

A második negyedévben a top gyártó a HP volt, akik 12,7 millió gépet szállítottak le, így minimálisan növelték részesedésüket. Nem sokkal mögöttük végzett a Lenovo, akik kicsit  visszaestek az előző vizsgált időszakhoz képest, de így is 12,2 millió eladott PC-vel büszkélkedhetnek, míg harmadik helyen a Dell található meg 9,5 millióval.

Ami számunkra fontos, az az Apple, akik az előző év ezen időszakában 4,252 millió Mac-et adtak el, míg idén 4,236-ot. Ez összesen 0,4 százalékos visszaesésnek tudható be. Viszont kicsivel jobb hír, hogy egy csipetnyivel magasabb megoszlást értek el a kaliforniaiak, hiszen a piacon 6,9 százalékos megoszlással bírnak. A másik jó hír, hogy tavaly még az Asus volt a negyedik legnagyobb gyártó, ezúttal viszont az Apple vette át helyüket.

screen-shot-2017-07-12-at-6-15-15-pm

Mivel véget ért a harmadik pénzügyi negyedév, így az Apple hamarosan bejelenti, hogy mikor tartják meg a 2017 Q3-as pénzügyi konferenciát. Legyünk türelemmel, mivel ekkor kiderül, hogy pontosan hány iPhone-t, iPad-et és Mac-et adtak el, valamint hogy mekkora bevételre és profitra tettek szert ugyanezen időszak alatt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!