Pletyka: az Apple még mindig nem döntötte el, hogy lesz-e Touch ID az iPhone 8-ban

HusztiD 2017.07.12. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek, Pletykák 5 hozzászólás 490

iphone-8-size-comparison

A Barron egy meglehetősen érdekes hírt közölt le az iPhone 8-ról. Értesüléseik szerint az Apple-nél házon belül még mindig nem tudják, hogy lesz-e Touch ID az iPhone 8-ban, avagy ez lesz az 5s óta az első olyan modell, amelyből kimarad az ujjlenyomat olvasó.

Nagyon pletykaszagú a mostani hír, így érdemes erős fenntartásokkal kezelni. Az almásoknak ugyan sikerült a kijelzőbe ágyazniuk a szenzort, azonban az nem úgy működik, ahogyan kellene. Elviekben sok hibázási lehetőség van, így a telefon nem mindig ismeri fel az ujjlenyomatokat. Természetesen egy ilyen készüléket nem szeretnének piacra dobni, így ha az elkövetkezendő hetekben nem sikerül kiküszöbölniük a problémákat, akkor bizony elbúcsúzhatunk a Touch ID-től.

Másik érdekesség, hogy ha az Apple megteszi ezt a lépést, akkor elviekben az Apple Pay-nek is búcsút mondhatunk – legalábbis az iPhone 8-on. Arra egyelőre nincs válasz, hogy miért. Tudjuk jól, hogy az Apple fizetési szolgáltatása Touch ID-vel működik, azonban ha a korábbi pletykáknak megfelelően sikerül egy arcfelismerő rendszert bemutatniuk, akkor ezt simán lehetne használni a tranzakciókhoz.

iphone-8-concept11

A forráshoz közel állók szerint nagy a probléma, így egyre valószínűbb, hogy csak október-november folyamán kapják meg a legelső iPhone 8 modelleket az előrendelők. Az iPhone 8 mellett természetesen ott lesz a 7s és 7s Plus, amikben viszont lesz ujjlenyomat olvasó.

Mivel semmi sem támasztja alá az újabb pletykákat, így érdemes őket nagyon óvatosan kezelni. Reméljük, hogy nem igazak a hírek, valamint sikerül az Apple-nek megoldania a felmerülő problémákat, hiszen csak úgy fognak igazán nagyot robbantani!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

5 hozzászólás

 1. Patrik - 2017.07.12. 10:05

  Ha nem biztosak abban hogy a arcfelismerő képes e felváltani a touch id-t, akkor tegyék az oldalsó bekapcs gombba az érzékelőt (de semmiképp a hátlapra). Mert a világ legnagyobb bukása lenne kihagyni az Apple Pay-t a 8ból. Bár én szinte 100%ig biztos vagyok benne, az Apple talál valami megoldást erre is.

 2. g - 2017.07.12. 12:10

  Van olyan hülye aki elhiszi, hogy még nem döntöttek?
  Már simán csinálják a kínaiak a futószalag mellett.
  Ronda lesz tele kompromisszummal, de majd meg dumálok az vessszük mint a cukrot.

 3. Móóó - 2017.07.12. 16:18

  Ismét egy fantasztikus hír! Már rég gyártás alatt vannak a szóbanforgó készülékek…

 4. Patrik - 2017.07.12. 19:05

  Ha már gyártás alatt lennének a készülékek, akkor nem írnának minden héten arról, hogy novemberben startol el a 8.

 5. Krisztián - 2017.07.12. 22:09

  Ne vicceljetek, a 8S is kész van már. Gondoljátok h bemutatás előtt 2 hónappal tervezik meg a telefont? :)

Szólj hozzá Te is!