Hamarosan betilthatja a fényképek letöltését a Facebook

HusztiD 2017.06.29. 15:55 Egyéb 3 hozzászólás 642

facebook-photo-guard

Érdekes újítást tesztel a Facebook csapata, ami által megtiltanák azt, hogy bárki letöltse a felhasználók profilképét. A kezdeményezés lényegében a nőkre való tekintettel jött létre, hiszen az utóbbi időben egyre inkább elszaporodtak az olyan hamis profilok, ahol valódi leányzók képeit használják fel reklámozás vagy egyéb visszaélés céljából.

Az új funkciót egyelőre Indiában teszteli a Facebook, hiszen itt szintén nagy jelentősége van a nők számára, hogy nyugodtan feltölthessenek egy olyan képet, amivel később nem tudnak mások visszaélni. A tesztelés berkein belül lehetőség van a profilképet levédetni, ami által alul látni fogunk egy kék pajzsot, ami azt jelenti, hogy biztonságos a profilkép. Letölteni tuti nem tudjuk majd ezeket a képeket, egyelőre pedig Andorid készülékekkel sem készíthetünk képernyőfotókat, de vélhetően ez lesz iOS-en és egyéb operációs rendszereken is a helyzet.

Jelenleg még tesztelés alatt áll az új funkció, de vélhetően nem kell neki sok idő, hogy széles körben elterjedjen. Lehet, hogy hónapokon belül itt is megjelennek a védett profilképek funkció, ami által egy fokkal nagyobb biztonságban érezhetik magukat a felhasználók, hiszen a remények szerint jelentősen csökken a visszaélések száma.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Maket - 2017.06.29. 19:02

    Ugyan kérem. Simán viszik majd csak nem egy klikkel hanem progival. 100 féle megoldás van.

  2. kispista - 2017.06.30. 07:06

    ahhahhahh ekkora baromságot :D
    _ezt_nem_lehet_megoldani_pont_

  3. Bigyo - 2017.07.01. 21:16

    Print screen es kivag. Ennyi, csak ugye senki sem szeret 2 klikknel tobbet ezzel tolteni.

Szólj hozzá Te is!