Aranyárasított, über-brutál Mac Prót várhatunk az Apple-től?

HusztiD 2017.05.31. 17:55 Apple, Kiemelt hírek, Mac 0 db 279

mac-pro

Két hónappal ezelőtt az Apple hivatalosan felfedte, hogy jövőre érkezik egy minden eddiginél modulárisabb Mac Pro, hiszen szeretnének a felhasználóik érdekében járni. Ez már eleve jó hír, hiszen az új modelleket jóformán a saját szájízünk szerint bővíthetünk, így nem feltétlen kell annál leragadni, amit a kaliforniai vállalat kínál.

Az Intel pedig a tegnapi nap folyamán bejelentette a Core processzorainak új családját, a Core X szériát. A gyártó ezzel úgymond a professzionális felhasználókat célozta meg, hiszen az új szériánál teljes egészében a teljesítményre gyúrtak rá. Az egyik legkiemelkedőbb modell az i9-7908XE chip lesz, amiben 18 mag kapott helyet és összesen 36 szálon üzemel.

Mellette természetesen egy kisebb rakás i5, i7 és i9-es processzort mutatott be a Core X szériában az Intel, melynek berkein belül jóformán mindent megtalálhatunk. Az i9-es családnál lesz még 10, 12, 14 és 16 magos verzió, melyek az új X299-es chipsetet használják, ami mellett 4 csatornás DDR4 (2 666 mHz) memóriakezelést támogatnak. Az árak pedig változóak lesznek, de 242 dollártól 1 999-ig terjednek majd az árazások.

intel_x-series_processor_family

És mit jelent ez az Apple szempontjából? Nyilván az almások sem szeretnének erről lemaradni, így a jövőre érkező Mac Pro nagy eséllyel megkapja az új Core i9 processzorokat. Mondjuk addig lehet kiad egy újabb generációt az Intel, de ha ott is ilyen árak lesznek, akkor az almások is kénytelenek lesznek rajtuk emelni- már persze ez akkor lesz igaz, ha a legerősebb gépre pályáznánk. Ha csak a 2 ezer dolláros processzorból indulunk ki, akkor igencsak a zsebünk mélyére kell nyúlnunk, ha egy bivalyerős Mac-et szeretnénk.

Természetesen messze van még az új Mac Pro megjelenése, de mi kíváncsian várjuk, hogy milyen hardverelemekkel szereli majd az Apple, valamint hogy tényleg annyira moduláris lesz-e, mint ahogyan ígérik. Jövőre meglátjuk!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!