Mostantól PC-n is lehetséges az iOS-re való fejlesztés

HusztiD 2017.05.15. 17:55 iOS, Kiemelt hírek 0 db 848

Microsoft-Xamarin

A Microsoft a napokban megrendezte a Build 2017 konferenciát, ahol egy olyan új eszközt mutattak be, amely voltaképp megkönnyíti az iOS-re fejlesztők dolgát. Akik eddig iOS-re írt volna programot, annak elengedhetetlen volt egy Mac léte, hiszen csak macOS alatt tudott programozni, valamint engedélyezni az alkalmazását az App Store-ban.

A Microsoft most erre kínál egy remek alternatívát, mivel bemutatták az úgynevezett Xamarin Live Playert, ami lehetővé teszi a PC-vel rendelkező fejlesztők számára az iOS-re való programozást. Jó hír, hogy nem csak fejleszteni, de tesztelni is tudjuk az általunk megalkotott alkalmazásokat, amihez szintén nem kell Mac.

Eddig a bevett szokás az volt, hogy a fejlesztők egy Xcode-ot futtató eszközt használtak, ami voltaképp egy Mac volt. Lényegében az Apple lekorlátozta az iOS-re való fejlesztést, hiszen csak a saját rendszereiken voltak meg a hozzá megfelelő eszközök.

Tudni érdemes, hogy ugyan a Xamarin Live Playerrel simán fejleszthetünk iOS-re, azonban a hivatalos információk alapján továbbra is szükség lesz egy Mac-re, abban az esetben, ha a saját alkalmazásunkat elküldenénk az App Store-ba jóváhagyásra.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!