Iszonyatosan drága dolog a Galaxy S8 előállítása

HusztiD 2017.05.03. 07:45 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 1 db 321

Galaxy-S8-black-780x519

Amikor a gyártók piacra dobnak egy új készüléket, akkor általában mindig készül egy kutatás, hogy mennyi legyártani az adott telefont. Ha eddig azt hittétek volna, hogy az iPhone 7 előállítási költsége magas, akkor ideje megkapaszkodnotok, hiszen a Samsung legújabb üdvöskéje igen sokba kerül a Dél-koreai gyártónak.

Ugyebár sok mindentől függ egy-egy telefon előállítási költsége. Az iPhone 7-nél például ott az alumínium borítás, vagy a 3D Touch kijelző, amelyek igencsak megdobják a készülék árát. Ezen felül vannak még szállítási és egyéb előállítási költségek, melyeket figyelembe kell venni. Ha ezeket összeadjuk a többi kisebb-nagyobb aprósággal, akkor láthatjuk, hogy közel 225 dollár legyártani a csúcsmodellt.

Na és mi a helyzet a Galaxy S8-at illetően? Elég egy pillantást vetni az alábbi táblázatra, hiszen már abból kiderült, hogy még az S7 modelleket is sokba került legurítani a szalagról. Egészen pontosan 271 dollárba, míg az új csúcsmodellt már közel 308 amerikai dodóba fáj a gyárnak. Természetesen az olyan komponensek, mint a széltől szélig terjedő Infinity Kijelző, alumínium keret és hajlított Gorilla Glass alaposan megdobja a telefon előállítási költségét.

chartoftheday_9064_production_costs_of_smartphones_n-780x556

A kérdés talán már csak az, hogy mennyi lesz az iPhone 8 előállítási költsége. Amennyiben valóban helyesek a mostani és korábbi pletykák, akkor bizony még a Samsungot is felülmúlhatja az Apple. Főleg akkor, ha valóban hajlított kijelzővel és vezeték nélküli töltési technológiával érkezik. Azonban jelen pillanatban 83 dollárral kerül többe legyártani egy Galaxy S8-at, mint egy iPhone 7-et.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. ez van - 2017.05.03. 09:56

    Egyre több és egyre újabb-jobb technika kerül bele az új modellekbe.Na ná hogy, drágább.
    Az iPhone 7-ben kevesebb a technikai újítás.

Szólj hozzá Te is!