Kiadta a 2017-es beszállítói programját az Apple

HusztiD 2017.03.28. 13:55 Apple 0 db 224

supplier-responsibility

Mint minden évben, az Apple idén is előállt a 2017-es beszállítói programjával, melyből nem mást tudhattunk meg, minthogy hogyan teljesítettek kedvenc tech vállalatunk partnerei. Köztudott, hogy az Apple-nek több beszállítója van, kikkel együttműködnek, őket pedig folyamatosan ellenőrzik, hogy megfeleljenek a törvényi előírásoknak és szabályoknak.

Az előző év folyamán az Apple megvizsgálta a munkaórákat, hogy mennyit dolgoznak az ellátási láncban az emberek. Meglepően pozitív eredményt kaptak, hiszen 98 százalékban elmondható, hogy maximálisan 60 óránál többet nem dolgoznak a beszállítói munkavállalók. Ezek mellett külön jó hír, hogy 150 ezer tonnával csökkent a széndioxid kibocsátás, ami 31 ezer autó egy éves állandó fogyasztását rejti magában.

2013 óta összesen több, mint 14 milliárd liter friss vizet spóroltak meg az almások partnerei, ami szintén jó eredménynek számít. Az előző év alkalmával összesen 705 ellenőrzést tartott az Apple a partnereinél, összesen pedig csak 3 olyan beszállító volt, akik nem ütötték az elvárt követelményeket az egészséges és biztonságos munkavégzés terén, így velük azonnali hatállyal megszüntették a kapcsolataikat. Az alábbi diagramon pedig az látható, hogy mennyire feleltek meg a partnerek az elvárásoknak a 2015-ös és 2016-os évben.

chart

A teljes beszámolót egyébként az Apple oldalán találhatjátok meg, míg az előző éves adatokról pedig itt számoltunk be. Ha minden évben követitek a beszállítói program aktuális eredményeit, akkor jól kivehető, hogy az almásoknak partnereinek minden évben sikerül egy-egy szinttel jobbá és egyben környezetbarátibbá válniuk. Reméljük, hogy ez a tendencia tovább javul majd az elkövetkezendő évek folyamán!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!