Siri segítségével mentette meg édesanyját egy kisfiú

HusztiD 2017.03.27. 13:55 iPhone, Siri 0 db 317

siri-ios-7-1024x576-980x420

Érdekes dolog történt az elmúlt napok folyamán Londonban, ugyanis egy 4 éves kisfiú hívta fel a 999-et (angliai 911 megfelelője), mivel édesanyja nagy bajban volt. A beszélgetésről természetesen felvétel készült, amit azonnal feltettek YouTube-ra, amely azóta széles körben elterjedt.

A 4 éves Roman azt hitte, hogy édesanyja meghalt, ugyanis a földön feküdt és nem reagált semmire. A fiatal hős találékony volt, ugyanis édesanyja iPhone-ját kölcsönvéve hívta fel a segélyhívót. Mivel a telefonon kódzár volt, ezért a kis Roman édesanyja kezébe rakta a telefont, hogy fel tudja oldani a készüléket, majd Siri segítségével tárcsázta a 999-et. Innentől pedig elég, ha az alábbi felvétel beszél magáért.

Tanulság? Egy négy éves kisfiú is tud életet menteni! Természetesen ehhez legjobban Romannak kellett ott lennie, viszont ebből a valós példából remekül látszik, hogy mennyire könnyen kezelhető egy iPhone, de legyen szó akár más okostelefonról vagy operációs rendszerről. Mára eljutottunk oda, hogy egy kis odafigyeléssel a gyerekek is tudnak életet menteni a technológia segítségével.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!