Robotfűnyíró: az okosotthon koncepció egyik elengedhetetlen kelléke!

HusztiD 2017.03.23. 17:55 Ajánló, Egyéb, Kiemelt hírek, Teszt Robotfűnyíró: az okosotthon koncepció egyik elengedhetetlen kelléke! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva 1 402

fuves

Véget értek a téli hónapok, jóformán pedig a tavasz is megérkezett, ami jó hír. Már persze azoknak, akiknek nem kell füvet nyírniuk, hiszen ilyenkor mindig elkezdődnek a kinti munkálatok. Ha valaki kertes házban lakik, annak nem kell bemutatni, hogy mennyi munkával jár az, hogy rendben tartsuk a kertünket, mivel rendszeresen elő kell vennünk a fűnyírót. Az okosotthon koncepcióhoz pedig elengedhetetlen kellék lesz egy robotfűnyíró.

Modern otthon szeretnél, ahol minden automatizált? Esetleg kertes házban élsz, de nem szeretsz füvet nyírni? Na erre kínál megoldást a Husqvarna Automower és Gardena, amik megkímélnek minket és elvégzik helyettünk a piszkos munkát. Típustól függően 20 és 5 000 négyzetméteres gyepfelületen használhatóak bármilyen időjárási körülmények között, így kis és nagy kerttel rendelkezők egyaránt megtalálhatják a számukra ideális modellt.

unnamed

Mit érdemes ezekről a gépezetekről tudni? Könnyed programozás után automatizált módon tartják rendben a gyepfelületeidet. Egyenletesre nyírják a felületet, hiszen minden egyes nap kiáll a töltőállomásáról, majd 2-4 mm-t levág a gyepből, ami többek között azért jó, mivel nem kell állandóan összegyűjteni a levágott füvet. Mi több, inkább táplálja a talajt, nincs filcesedés, maradék nélkül eltűnik minden.

Maguknak a gépeknek csendes a működésük, nagyjából 55-60 db a hangterjedelmük. Emellett a fűnyírókban van dőlés, ütés és emelés, első és hátsó hurokérzékelő. Maga a gépezet mindig más útvonalon halad, így nem járja ki a gyepet, illetve az időzített működésnek köszönhetően, nem kell azzal foglalkoznunk, hogy elindítsuk a fűnyírót. Jó hír, hogy az eszközök riasztóval vannak ellátva, valamint egyedi PIN kód is védi őket a nagyobb biztonság érdekében.

unnamed (3)

Kiknek ajánlott tehát az robotfűnyíró? Lényegében azoknak, akik szeretnének egy minél jobb okosotthont kialakítani maguknak. Korábban az okosotthon koncepció még csak az égőkről és a termosztátról szólt, azonban az utóbbi években egyre inkább kezdik kiforrni magukat az olyan koncepciók, mint az robotfűnyírók. Aki tehát már valamelyest megvalósította az okosotthonának koncepcióját, illetve kertes házban lakik, annak elengedhetetlen lesz beszereznie egy robotfűnyírót, hiszen heti szinten nézve értékes órákat spórolhatnak meg általuk.

A robot kisokoshoz itt találhattok bővebb leírásokat, míg a Gardena modelljeiről itt, a Husqvarna pedig itt találhattok bővebb információkat, illetve ismerkedhettek meg az egyes típusaikkal.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

A hozzászólások lezárva!