Nem biztos, hogy sikerül Amerikába vinnie a gyártást az Apple-nek

HusztiD 2017.03.16. 09:55 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 135

foxconn

Az elmúlt hónapok folyamán több olyan hírről olvashattunk, amely az amerikai gyártással volt kapcsolatos. Először mentek a találgatások, mikor Donald Trumpot elnökké választották, hiszen korábban ő maga ígérte meg, hogy jelentős kedvezményeket kaphatnak az almások. Ezek után pedig olyan hírekről egyaránt beszámoltunk, hogy a kaliforniai vállalat megkérte a Foxconn és Pegatron párosát, hogy nézzenek utána, milyen lehetőségeik vannak Amerikában.

A Pegatron egyből visszautasította az Apple kérelmét, ugyanis ők már akkor kijelentették, hogy nem fognak átállni, mivel jó ott nekik, ahol vannak. Ekkortájt jött az a hír is, hogy a Foxconn természetesen minden lehetőséget megvizsgál, így még az sem volt kizárt, hogy általuk hozzák el az iPhone gyártást Amerikába.

Ezúttal a Foxconn vezérigazgatója nyilatkozott a kínai médiának a dolgokról. Kissé burkoltan beszélt, de lényegében elárulta, hogy még egyáltalán nem biztos az, hogy át tudnak menni az amerikai piacra. A Foxconnak Kínán belül több helyen találhatóak meg gyárai, ahol több, mint 27 éves tapasztalattal dolgoznak. Ha ők most Amerikában nyitnának egy új üzemet, akkor lényegében a nulláról kellene kezdeniük, hiszen ott nincs meg a kellő tapasztalat és szakképzettség.

Természetesen ez még nem jelent semmi biztosat, így nem kizárt az sem, hogy a későbbiekben csak talál valamilyen megoldást az Apple, hogy az otthonába vigye a gyártást. Ez pedig nem lenne egy rossz dolog, mivel Trumpnak köszönhetően a Kínából behozott termékekre 45 százalékos vámot tenne, ami lényegesen gyengítené a két piac közötti kereskedelmét.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!