Továbbra is stabil lábakon áll az Apple

HusztiD 2017.03.15. 10:55 iPhone 0 db 111

tim-cook

Steven Milunovich, az UBS elemzője kiadott egy befektetői jegyzetet az Apple monopolhelyzetével kapcsolatosan, melyre a Business Insider egyből felfigyelt. Ha a legutóbbi adatokat nézzük, akkor az almásoknak sikerült növelniük az eladásait, valamint ha a bevételeket vizsgáljuk, akkor továbbra is kijelenthető a monoploisztikus hatalmuk.

Milunovich szerint az Apple monopolhelyzete az árazási politikában rejlik. Egy iPhone átlagára 700 dollár volt az előző negyedév folyamán, azonban az iPhone 8 megjelenésével ezen tovább emelhetnek. Az elemző úgy hiszi, hogy vannak olyan szituációk, melyből  nem lehet kiütni a kaliforniaiakat a siker elől. Például ha az Apple kifejleszt valamint, akkor azzal ők sokkal többre viszik, mint a riválisaik, mivel hagyják kiforrni az újdonságokat.

Mondjuk tényleg érdemes lesz megvárni, hogy ősszel mi lesz a helyzet, az új iPhone modellek megjelenésével. Amennyiben valósak a korábbi pletykák az ezer dollárros iPhone 8-ról, akkor valóban feljebb tornássza majd az Apple az átlagárat, amivel ismételten egy jó nagy szeletet nyerhetnek meg az okostelefonok piacának profitjából.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!