Ilyen lehet az iPhone 8 Jony Ive szemszögéből nézve

HusztiD 2017.03.07. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 860

1-xBAkOy3-B9ouKzOb6hCJNA

A Medium Corporation-nél a magyar származású Daniel Csonth elmélkedett azon, hogy vajon milyen lehet az ősszel érkező iPhone X/8 Jony Ive szemszögéből vizsgálva. Az Apple dizájnere korábban már mondott érdekességeket, hogy hogyan képzelné el a jövőbeli telefonokat, valamint az utóbbi hetek folyamán azért több pletykát is olvashattunk arról, hogy nagyjából mire számíthatunk.

Daniel szerint forradalmi lehet az új ujjlenyomat olvasó. Nem kérdés, de az új Touch ID már a kijelzőbe lesz integrálva, általa pedig bármit elintézhetünk. Korábban nem egy szabadalmat láthattunk erről, de emberünk úgy hiszi, hogy ha az App Store-ban rábökünk egy alkalmazás megvásárlására, akkor azzal a lendülettel már meg is vásároltuk, nem kell azt külön ujjlenyomattal megerősíteni. Ugyanez igaz a készülék feloldásakor. Érintsük meg bárhol a készüléket, érzékeli az ujjlenyomatunkat, majd feloldja a telefont.

Na és a Home gomb? Eltűnik. Az Apple nem hiába vezette be már 2 évvel ezelőtt a 3D Touch kijelzőt, valamint az iOS 10-ben a raise to wake funkciót. Érintsük meg bárhol a kijelzőt, majd húzzuk el az ujjunkat és máris feloldott a készülék. És még Home gomb sem kell hozzá. Természetesen az alkalmazásokból való kilépéshez nagy segítségre lesz majd a nyomásérzékeny kijelző.

És milyen lesz a készülék előlapja? Jony Ive szemszögéből vizsgálva, egy olyan kijelzőt kaphatunk, amely tökéletesen egybeolvadó elegyet képez a telefonnal. Széltől szélig fog terjedni a kijelző, azonban a kérdéses pont a felső résznél, a hangszórónál fog jelentkezni. Daniel szerint két lehetőség van. Az egyik, hogy az Apple meghagyja a fizikális hangszórót, de közben a kijelzőt úgy felhúzza, hogy az egész hangszóró a menü bar-on helyezkedjen el. A másik megoldás lényegében ugyanez, csak ott már a kijelző alá rakhatja a hangszórót.

Természetesen temérdek érdekes pletykát olvashattunk eddig, de Daniel elképzelése egészen jónak hangzik. Persze nehéz egy híres dizájner fejébe bele látni, azonban reméljük, hogy Jony és csapata valami hasonló megoldást mutat be az ősszel érkező telefonban. Reméljük nem lesz okunk a csalódásra!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!