Szigorított eljárás miatt nem szivárgott még ki kép az iPhone 8-ról

HusztiD 2017.02.24. 12:40 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 745

iphone-security-case

Minden évben, mikor az Apple bemutatja az aktuális iPhone modelleket, azt megelőzően hosszú hónapok munkáinak nyomát láthatjuk. Mielőtt Kínából elküldenék az aktuális prototípusokat a cuperinói főhadiszállásra, előtte szigorú teszteknek vetik alá az aktuális csúcskészülékeket. Nincs ez máshogy a jelenlegi iPhone 7s avagy 8-as modellekkel sem.

Sonny Dicksonról már régen olvashatunk. Tudni illik korábban ő volt az a személy, akinek mindig volt valamilyen képe avagy információja arról, hogy milyen lesz az aktuális iPhone. Ezúttal Sonny a MacRumors számára adott új képeket és információkat arról, hogy mit tesz meg annak érdekében az Apple, hogy mindent titokban tartson.

Tudjuk jól, hogy az utóbbi évek folyamán nem igazán sikerült az almásoknak titokban tartaniuk azt, hogy milyen lesz az új telefon. Most azonban szigorítottak az eljáráson, ugyanis minden prototípust egy olyan tokba raknak, ami elfed mindent, így nem lehet megállapítani, hogy pontosan milyen lesz. A tok két oldalán van egy sárga biztonsági zár/tapasz, amit ha valaki felnyit, akkor egyből megmondható, hogy ki volt a tettes, ugyanis a beszállítóknak mindent papírozniuk kell, hogy milyen állapotban vették és adták át a telefont.

iphone-passport

Ezek mellett az aktuális prototípusokhoz jár egy úgynevezett útlevél, amiben mindent rögzítenek. Amikor egy telefon kijön a gyárból ebben a tokban, akkor az több kézen átmegy, mire eljut az almások főhadiszállására. Korábban szintén így volt ez, azonban kevésbé voltak ennyire elővigyázatosak a kaliforniaiak, mint most. Nem mellesleg mostantól minden prototípust egy egyedi QR kóddal látnak el, amit egyenesen belegravíroznak a telefon hátlapjába a könnyebb nyomon követés érdekében.

Ebből csak remélni tudjuk, hogy idén nem szivárog ki idő előtt a valódi telefon. Sajnos az utóbbi években mindig sikerült a bejelentést megelőzően hónapokkal leleplezni, hogy milyenek lesznek az új telefonok, de bízzunk benne, hogy ez az új eljárás sokkal biztonságosabb lesz, így a szeptemberi iPhone eventen Tim és csapata egy olyan varázslatos eventet tart, mint amilyen anno Steve tartott az iPhone 3G érában. Nagyjából az volt az utolsó időszak, mikor nem szivárgott ki idő előtt az aktuális prototípus.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!