Újabb szabálytalansággal vádolják az Apple-t a FaceTime miatt

HusztiD 2017.02.08. 17:55 iOS, iPhone, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 393

facetime

Az almások már megszokhatták, hogy mindig van valami, ami miatt perlik őket. Ezúttal a FaceTime miatt vádolják a vállalatot, hiszen a sértett fél szerint az Apple arra kényszerítette anno a felhasználóit, hogy iOS 6-ról iOS 7-re váltsanak, mivel a két rendszer között használhatatlan volt a videóhívás az iPhone 4 és 4s készülékeken.

Mindenek előtt tudni érdemes, hogy korábban két technológiával működött egy FaceTime hívás. Egyik a jól ismert standard, a peer-to-peer megoldás volt, míg a másik az úgynevezett relé módszer. Ez utóbbi abban különbözött, hogy harmadik fél szerverei által bonyolították le a videóhívásokat. Egyik ilyen partnere az Akami volt az Apple-nek, akik nagyjából a FaceTime hívások 5-10 százalékáért voltak felelősek.

Az iOS 7 megjelenésével pedig csak peer-to-peer megoldást használtak, amivel lényegében arra kényszerítették a felhasználókat, hogy frissítsenek iOS 7-re, mivel a két eljárás nem volt egymással kompatibilis – legalábbis emiatt megy most a vádaskodás. Korábban az Apple szépen visszamondta a szerződését az Akamival, a korábbi iPhone tulajoknak pedig kellemetlenséget okozott a szolgáltatással. Az iPhone 4 és 4s telefonokon egyszerűen káosz volt az iOS 7, ugyanis nem csak lassú volt, hanem a FaceTime hívások rendre megszakadtak, vagy belassultak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Bigyo - 2017.02.08. 23:46

    Valaki azert vette anno az iP 4/4s-t hogy facetime-oljon? Ez csak egy lehetseges funkcio. Ami vagy mukodik vagy nem. Nem olyan mint a porszivo aminek a szennyezodes eltavolitasa a dolga es ha ezt nem tudja akkor reklamalunk. Ez jutott eszembe errol: “Atyám, bocsáss meg nekik, nem tudják mit cselekszenek.”

  2. Xy - 2017.02.09. 08:02

    Anno az android és win10 oprendszeres telefonjaim meg rendszeresen nem csöngtek ki amikor hívtak, arra pedig számítottam, hogy csöngeni fog! Na most melyik okoz nagyobb bajt a felhasználónak? Ha tudni lehetett, hogy nem működik vagy ha működnie kéne de nem teszi? Kit is kéne beperelni?

Szólj hozzá Te is!