Csökkenő iPhone átlagárra számítanak az elemzők

HusztiD 2017.01.30. 15:55 iPhone 0 db 168

apple-retail-store-palo-alto

Ugyan már nem sok van hátra a 2017 Q1-es pénzügyi konferenciáig, de a Bloomberg csapata gyorsan előállt egy elemzéssel, melyben azt vizsgálják, hogy hogyan alakulnak az iPhone átlagárai a negyedévek során. A szakik szerint lehet, hogy több iPhone-t adott el az Apple az elmúlt három hónap folyamán, mint egy évvel ezelőtt, de igazán a szolgáltatásokban fog meglátszani a növekvő bevétel.

Az elemzők számításai alapján az iPhone átlagos eladási ára 688 dollárra tehető az októbertől decemberig tartó időszakban. Ez 3 dolláros visszaesést jelent a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. Persze ez nem tűnik egetverően hatalmas különbségnek, de ha beszorozzuk az elemzői 76 milliós eladásokkal, akkor már egy igencsak nagy, 228 millió dolláros számot kapunk.

Mark Moskowitz szakértő egyébként arra is kitért, hogy miért csökkenhetnek az iPhone átlagárai. Szerinte az egyik fő ok az, hogy a mai okostelefonok, már sokkal tovább bírják, mint ezelőtt pár évvel. Korábban érezhető volt, hogy mennyit fejlődött évről évre egy telefon hardveresen, de a mostani telefonok már annyira gyorsak, hogy nem cserélik olyan gyakran az emberek a készüléket, mint régen. A másik pedig, hogy a tavaly megjelent iPhone SE lényegesen olcsóbb volt, így az szintén lehúzta az átlagárazást.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!