Egymilliárd Yahoo fiók adataihoz jutottak hozzá a hackerek

HusztiD 2016.12.21. 11:57 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 155

2016-12-15t23-37-18-533z-1280x720-nbcnews-ux-1080-600

Idén szeptember folyamán a Yahoo már egyszer beszámolt egy fatális esetről, mely szerint 2014 folyamán 500 millió felhasználói fiók adataihoz fértek hozzá illetéktelenek. Az elmúlt napokban újabb hasonló esetről adtak hírt, azonban ezúttal egymilliárd felhasználói fiókot érint az eset és a történet 2013 augusztusáig megy vissza.

Elviekben a Yahoo-nál még most tudták meg ezt a hírt, mely szerint ennyi felhasználói adatot loptak tőlük. Másrészről kissé hihetetlen, hogy még csak most jutottak hozzá ehhez az információhoz, holott közel három és fél év eltelt azóta. Sajnos egyelőre nem tudni, hogy ezen fiókok közül hány millió aktív van jelenleg, de az illetékteleneknek sikerült egy könnyen kijátszható biztonsági rést találniuk.

A vállalat egyik biztonsági szakértője, Bob Lord szerint csupán alap adatokat loptak el, de ez is elég ahhoz, hogy komoly károkat okozzanak és visszaéljenek vele. Ilyen például a felhasználó név, mail cím, telefonszám, születési adatok és a jelszavak, valamint a hozzájuk tartozó biztonsági kérdések és válaszok. A szakértő arra kér mindenkit, hogy mihamarabb változtassa meg az eddig használatos jelszavát.

Nehéz elhinni, hogy hogyan tudtak kijátszani egy olyan nagyvállalatot, mint a Yahoo úgy, hogy csak évekkel később értesülnek róla. Aki közületek rendelkezik Yahoo fiókkal, annak érdemes lesz mihamarabb megváltoztatni a jelszavát, hiszen feltehetően ő is érintett lehet a dologban, mivel összesen valamivel több, mint egymilliárd fiókja van a vállalatnak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!