Az Egyesült Királyság könnyen kijátsszák az iPhone védelmét

HusztiD 2016.12.06. 11:57 Apple, Egyéb, iPhone 0 db 695

tim-cook-fbi

Tudjuk nagyon jól, hogy az utóbbi évek folyamán egyre nagyobb hangsúlyt kapott a titkosítás. Ennek kapcsán még az FBI-jal is meggyűlt az Apple baja, ugyanis még a kérésükre sem törtek fel egy telefont egy terrortámadás kapcsán. Az almások az iOS 8-tól kezdődően egy erős titkosítást alkalmaznak, így a telefonon lévő adatokhoz csak azok férhetnek hozzá, akik birtokában vannak a jelkódnak, vagy az ő ujjlenyomatuk van beregisztrálva.

Erre irányulóan többen megpróbálták feltörni az Apple rendszereit, de sikertelenül jártak. Csupán egy izraeli cégnek sikerült valahogyan feltörnie még anno az FBI ügy kapcsán, de másról eddig nem számolt be a média. A lényeg, hogy a britek is szeretnék, ha hozzáférnének a egy-egy ügy gyanúsítottainak a telefonon tárolt adataihoz, de ha iPhone-t használnak, akkor ez lehetetlen, ugyanis az Apple nem töri fel számukra sem a rendszert. Erre fel találtak ki egy új taktikát, hogy hogyan juthatnak hozzá a telefonon tárolt adatokhoz: ellopják őket.

Már volt is egy ilyen történet, mikor megfigyelték a gyanúsítottat, majd egyszerűen kilopták a kezéből a telefont, amikor fel volt oldva. Okos megoldás, ugye? Addig ameddig a telefon fel van oldva, addig könnyen hozzáférhetnek az adatokhoz, így csupán annyi a dolguk, hogy nem zárják le az adott készüléket. Meglehetősen vicces történet, de ha azt nézzük, akkor így hozzá tudnak férni az adatokhoz, ami a későbbiek során hasznos lehet számukra.

Már csak az a kérdés, hogy hol fogják következőleg átvenni eme remek taktikát.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!