Közel 50 ezer alkalmazást töröltek az App Store-ból

HusztiD 2016.11.16. 09:55 Apple, Kiemelt hírek, Programok 0 db 562

itunes-app-store-flappy-bird-search-results

Az Apple még szeptember folyamán jelentette be, hogy törli a problémás és az elhagyatott alkalmazásokat az App Store-ból pont azért, hogy ne legyen annyi fölösleges programmal tele a virtuális áruházuk. Úgy tűnik, hogy az almások hűek voltak ígéretükhöz, hiszen 238 százalékkal növekedett az előző hónaphoz képest a törlés aránya.

A Sensor Tower egy új felmérést adott ki, melyből dióhéjban megtudtuk, hogy 47 ezer appot töröltek október folyamán, ami lényegében 3,4 szerese egy átlagos hónapnak. A legtöbb törlés első sorban a játékokat érintette, ugyanis több olyan név volt, amelyet a fejlesztők elhanyagoltak, s mint a szeptemberi bejelentésből tudjuk, leginkább ezekre az alkalmazásokra vadásznak a kaliforniaiak.

Azért van szükség az ilyen programok levadászására, mivel sok esetben nem támogatják a legfrissebb iPhone készülékeket és iOS kiadásokat. Nem csoda, hogy ennyire komolyan veszik a dolgokat, hiszen a legutóbbi hírek szerint heti szinten százezer alkalmazást küldenek jóváhagyásra a fejlesztők, amelyek között nem mind üti meg az elvárt szintet.

Mindenesetre reméljük, hogy az elkövetkezendő hónapok folyamán is tartani fog a lelkesedés, hiszen ha megnézitek, akkor még mindig rengetek fölösleges app van az áruházban. Nem érdemes messze menni, a legjobb példa erre a különféle klón alkalmazás, mint a Flappy Bird féle játékok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!