Előző negyedévben az Apple teljesített legjobban az okostelefonok piacán

HusztiD 2016.11.07. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 166

iphone-7-iphone-7-plus

A legutolsó negyedévben ugyan kevesebb telefont adott el az Apple, mint egy évvel korábban, de igazából nem ez a lényeg. A BMO Capital Markets legújabb elemzése rámutatott az igazán mérvadó dologra: a harmadik negyedévben az almások 103,6 százalék profitra tettek szert az okostelefonok piacán. Éles volt a verseny az első helyért, ugyanis a Samsung csupán 0,9 százalékkal maradt le.

A korábbi időszakok folyamán az Apple mindig 90 százalék körül teljesített, s ez az első, hogy túllépték a bűvös 100 százalékot. Mindezt persze úgy, hogy az árazás maradt a régi. A szakértők szerint az almások növekedése legfőképp a robbanékony Galaxy Note 7 mizériának köszönhető. Megjegyzendő, hogy a júliustól szeptemberig tartó időszakban a Samsung a piac 21,7, míg az Apple a 13,2 százalékát birtokolta, miközben a maradékon a többi gyártó osztozkodott.

Érdemes lesz megnézni, hogy mi lesz a helyzet a következő negyedévben, ugyanis az elemzők jelentős bevétel növekedésre számítanak a karácsonyi időszakban, s nem titok, hogy ezekben kulcsfontosságú szerepet játszanak az iPhone 7 és 7 Plus modellek.

Továbbá eseménydús évnek néz ki 2017, ugyanis a pletykák szerint nem csak az iPhone 8 kapcsán, de a Samsung Galaxy S8-at illetően egyaránt nagy ígéretek várhatóak, így az ezt követő negyedévek alakulását szintén érdemes lesz kivárni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!